Timpi de preparare:
Timp de preparare: 45 min
Gata în: 45 min
Ingrediente:
2 pui; 3 gutui; 500 ml vin roşu; 3 cepe; 4 căţei de usturoi; 4 linguri ulei de măsline; 100 gr. zahăr; foi de dafin; coriandru; 1 lingură făină; sare; piper; zeama de la 2 portocale; zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Se spală bine puiul, se tranşează şi se condimentează cu sare şi piper, după care se lasă să se îmbibe cu arome. Între timp se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. Într-o tigaie se încinge uleiul, şi se pun bucăţile de pui. Se rumenesc uşor, pe ambele părţi. După ce s-a prăjit, carnea se scoate şi se pune deoparte. Gutuile se taie în sferturi şi se curăţă de seminţe. Se taie apoi în felii de mărimea unui deget. Se prăjesc şi ele până se rumenesc, după care se adaugă şi bucăţile de pui. În timp ce se prăjesc, se adaugă şi puţină apă. Nu se curăţă şi de coajă, deoarece rişti să se sfărâme feliile. Cât timp se prăjesc, se prepară un sos de zahăr ars din 100 g zahăr şi 1/2 pahar de apă, în care se adaugă o lingură de făină, lichior de portocale, zeama de la o lămâie şi vinul roşu. Se toarnă sosul peste carne şi peste gutui, se acoperă şi se dă la foc potrivit circa 10 minute. După ce au fiert, se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor până se rumenesc. Se servesc calde.