Gulaş de vită

0
0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min; Timp de gatire: 90 min; Gata în: 2 ore, 0 min
Ingrediente:
1 kg carne de vită cuburi; 400 g ceapă; 2 ardei graşi, roşu şi verde; 2 pahare vin alb sec; 3 căţei de usturoi; 80 gr. făină; 2 linguri ulei; 4 cartofi; 2 litri supă de vită din concentrat; 3 lingurițe boia dulce; 2 lingurițe boia iute; câteva fire de pătrunjelsare şi piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se lasă 5 minute la călit şi ei cu restul ingredientelor. Se presară făină şi se amestecă bine, se adaugă cele două tipuri de boia, se lasă 2-3 secunde la călit şi se stinge cu vinul. Se lasă să se evapore şi apoi se toarnă cei doi litri de supă. Se adaugă usturoiul tăiat felioare, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă la fiert 90 de minute, la foc mic. Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, se adaugă cartofii şi se continuă fierberea. Se aduce la masă cu pătrunjel şi salată de varză acră alături.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.