Timpi de preparare:
Timp de gatire: 180 min
Gata în: 3 ore, 0 min
Ingrediente:
800 gr. carne de vită
4 cepe
4 morcovi
2 linguri făină
100 gr. unt
1 litru vin roşu sec
1 foaie dafin
1 crenguţă cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în unt topit într-o tigaie şi, odată ce devine sticloasă, se transferă într-un vas cu fund dublu. În aceeaşi tigaie, la foc mare, se rumeneşte carnea tăiată cubulețe până aproape de prăjire, adăugând unt ori de câte ori este nevoie. După ce toată carnea a fost rumenită şi şi-a schimbat culoarea uniform, în tigaie se pun făina, apa şi un pic de vin şi se lasă la fiert un clocot. Apoi, acest sos se toarnă peste carne şi ceapă. Se pun şi morcovii rondele, foaia de dafin, crenguţa de cimbru şi restul vinului. Se lasă la foc mic pentru 3 ore, foc continuu sau foc întrerupt. Se potrivește gustul de sare și piper și se aduce la masă.