Se doresc schimbări în funcţii la CAS Argeş!

0
0



În plin proces de contrac­tare şi de prelungire al actelor adiţionale, la Casa de Asigurări de Sănătate Argeş se prefigurează schimbări, la vârf! PNL a propus ca în funcţia de preşedinte să fie numit Cristian Mitrofan, fost viceprimar al muncipiului Curtea de Argeş. Angajaţii CAS sunt însă, nemulţumiţi de decizia politică. Ei spun că nu este momentul unei schimbări, având în vedere starea de urgenţă dar şi perioada dificilă a contractării, proces ce ar trebui manageriat de un specialist, nicidecum de un politician venit din cu totul alt domeniu.


Preşedintele PNL Argeş este de altă părere! Adrian Miuţescu suţine că Mitrofan ar fi cu atât mai folositor în această perioadă, putând să intermedieze o legătură între CAS Argeş şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Vestea că va fi numit un nou director a ajuns printre anjaţii CAS Argeş care şi-au manifestat nemulţmirea. Oamenii spun că în acest moment în instituţie au loc activităţi importante pentru toţi beneficiarii de servicii medicale. Ar fi trebuit să aibă loc contractarea cu farmacii, spitale şi furnizori programe de sănătate. De noile contractări depind decontările pentru serviciile medicale şi reţetele asiguraţilor. Având în vedere situaţia de urgenţă se fac actele adiţionale pentru contractele aferente, fiind acelaşi volum de muncă. În prezent, preşedinte interimar al CAS Argeş este doctorul Muşat, cel care de mulţi ani a ocupat funcţia de medic şef şi cunoaşte bine sistemul având o experienţă vastă în asigurări de sănătate, acumulată în timp. Acesta a preluat funcţia după ce Emilian Dragnea fost preşedinte şi prefect s-a pensionat. Cum funcţia este vacantă, PNL l-a propus în locul doctorului Daniel Muşat pe Cristian Mitrofan, managerul Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, din Curtea de Argeş şi fost viceprimar. Acesta nu are experienţă în domeniu dar, fiind vorba de o numire politică, nu contează în faţa celor care l-au propus. Cristian Mitrofan a candidat la alegerile din 2016 din partea PNL pentru funcţia de primar, în oraşul Basarabilor, însă oamenii din Curtea de Argeş nu i-au acordat votul lor de încredere.
„ Este o propunere pe care noi am făcut-o acum aproximativ două luni. A fost înaintată CNAS pentru că postul era vacant, după pensionarea domnului Dragnea. Ideea era să întărim echipa, nu să dezbinăm. Domnul Mitrofan vine din mediul bugetar. Au fost şi alţii la CAS care nu aveau experienţă. Pe parte medicală rămâne tot domnul Muşat care este director medical. Mitrofan va trebui să fie legătura dintre CAS şi CNAS. Ar fi un câştig, un om care s-ar implica şi ar sprjini Casa de Asigurări de Sănătate din Argeş. Cei care fac speculaţii că nu ar fi din domeniu trebuie să ştie că este nevoie de un astfel de om, mai ales în acest moment. Este vorba de raporturile cu medicii pe partea legislativă. Medicii pot să îşi spună nemulţumirile. Acolo e nevoie de o decizie politică. Nu ştiu când va avea loc numirea”, a declarat Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş în această privinţă.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.