Copil găsit în râpă de polițiști

0
0



Alertă pentru polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, miercuri seara când a fost anunţată dispariţia unui băieţel în vârstă de 2 ani şi 6 luni. Micuţul Dominic s-a jucat cu fratele mai mare în afara locuinţei şi nu a mai fost găsit. Băieţelul căzuse într-o râpă la circa trei kilometri de locuinţă. Salvatorul lui a fost un poliţist care l-a observat stând chircit şi speriat printre mărăciniş.


Miercuri seara un bărbat din comuna Uda, a sunat la 112 şi a anunţat disperat că i-a dispărut nepoţelul în vârstă de 2 ani şi 6 luni. Copilul a fusese lăsat la joacă în drum cu fratele în vârstă de 5 ani. Acesta a intrat în casă pentru puţin timp, iar când a revenit nu l-a mai găsit pe mezin. Rudele l-au căutat aproximativ o oră însă, când a început să se întunece s-au speriat că nu-i vor da de urmă la timp şi au sesizat poliţia. Bogdan Dinescu, George Micu, Alexandru Stoica și Vlăduț, poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au mers la faţa locului formând echipe de căutare. Alături de rude şi de localnici, oamenii legii au scotocit mai întâi prin pădurea situată în apropiere. În cele din urmă, au luat la rând zonele greu accesibile unde copilul ar fi putut să cadă. L-au strigat dar micuţul nu răspundea. Unul dintre agenţi a coborât într-o râpă, după ce a văzut un obiect mare ce putea fi băieţelul. Nu era el ci un tub vechi de televizor.
Stătea chircit pe pantă
Afară se întunecase iar misiunea se derula contra cronometru. Într-o altă râpă, la aproximativ 3 kilometri de casa copilului, au văzut o ceva ce părea a fi o haină. L-au strigat pe Dominic dar nu a au primit răspuns. Unul dintre agenţi a coborât. L-a găsit pe băieţel chircit şi înfrigurat. Nu vorbea şi era foarte seperiat. Ca să-l încălzează omul legii l-a învelit în geaca lui. Nu a mai putut urca panta tot pe unde a coborât, atât de abruptă era, şi a ales un alt drum. Cum micuţul avea o uşoară hipoterme, oamenii legii au chmeat un echipal al ambulanţei. Încet, încet, Dominic s-a împrietenit cu oamenii legii. Primul lucru pe care l-a cerut a fost apă. Poliţiştii s-au dus şi i-au cumpărat ca să-i dea să bea. Băieţelul a fost transportat pe la spital. Nu era rănit dar necesita investigaţii medicale pentru a se stabili cu certitudine că se află în afara oricărui pericol. Se bănuieşte că după ce a rămas singur la joacă băieţelul s-a îndepărtat de casă. Nu a ştiut să revină şi rătăcind pe drum a căzut în prăpastie. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.