Care este situaţia în fotbalull european

0


Aproape toate competițiile fotbalistice din lume au fost întrerupte după începutul pandemiei de coronavirus. Există speranțe însă că meciurile s-ar putea relua în perioada următoare, în timp ce în anumite locuri ale lumii încă se mai joacă fotbal.


Cele mai importante competiții amânate sunt următoarele:

EURO 2020 – Competiția a fost amânată pentru un an, în data de 17 martie. Turneul final ar urma să aibă loc între 11 iunie și 11 iulie 2021.

Champions League – Meciurile au fost amânate în mijlocul confruntărilor din optimile de finală. Pe 24 martie, UEFA a anunțat că finala programată pe 30 mai a fost amânată pentru o dată care nu a fost încă stabilită. Se speră însă că meciurile din Champions League vor putea fi reluate din luna mai.

Europa League – Doar șase meciuri din optimile de finală ale competiției s-au putut disputa, înainte ca restul să fie amânate. Pe 24 martie, UEFA a anunțat că finala programată pe 27 mai nu va mai avea loc. Și în acest caz, UEFA speră că meciurile vor putea fi reluate din luna mai.

România – Toate meciurile de fotbal din Romania au fost amânate inițial până pe 31 martie. Termenul a fost prelungit cât timp durează starea de urgență. În ultima ședință a FRF, ideea adusă în discuție a fost ca reluarea Ligii 1 să se producă începând cu data de 16 mai. De asemenea, se speră că echipele își vor putea relua antrenamentele pe 16 aprilie. Într-un scenariu mai pesimist, FRF a propus ca meciurile rămase de disputat în Liga 1 să se joace într-o singură manșă, din 13 iunie. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.