În 5 luni au furat 21 biciclete!

0



Într-o perioadă de 5 luni, doi hoţi au bătut recordul la furt de biciclete. Aceştia au sustras, nici mai mult nici mai puţin, de 21 de vehicule pe două roţi. Câte una pe săptămână! Făptașii au fost reţinuţi joi, fiind duși în arestul IPJ Argeş. Aseară numai unul dintre ei a fost prezentat Judecătoriei Curtea de Argeş cu propunerea arestării preventive, fiind recidivist. 


Ancheta a fost efectuată de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș care au întocmit mai multe dosare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat. Oamenii legii primeau aproape săptămânal câte o sesizare de furt de bicicletă. Toate cazurile păreau trase la indigo, de aceea, oamenii legii şi-au dat seama că sunt aceeaşi autori. Ancheta a stabilit că în perioada 22 iunie – 24 noiembrie 2021, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, cei doi au sustras, din scări de bloc, din Curtea de Argeș, în total, de 21 de biciclete, în valoare totală de aproximativ 27.000 de lei. Făptaşii intrau în scara blocului, tăiau sistemele de siguranţă cu ajutorul unor cleşti sau cu patentul şi plecau cu vehiculul. Proprietarii observau lipsa bicicletelor mult mai târziu, uneori chiar a doua zi. Ca să-i depisteze pe autori, oamenii legii au urmărit o mulţime de imagini surprinse de camerele de supraveghere şi au audiat mai multe persoane. În cele din urmă au fost identificaţi Constantin Laurențiu S., de 26 de ani, din Curtea de Argeș, și Marin Constantin M. , de 21 de ani, din comuna Tigveni.

Unul liber, unul la mandat!

Hoţii vindeau vehiculele, iar în tipul anchetei au fost recuperate doar o parte dintre ele. „În urma activităților desfășurate s-a reușit recuperarea a 14 biciclete, care au fost restituite proprietarilor, urmând a se continua verificările în vederea identificării și recuperării și celorlalte biciclete. După administrarea probatoriului, în seara zilei de 24 noiembrie a.c., cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a anunţat IPJ Argeş. Aseară, Marin Constantin M a fost eliberat din arest. Constantin Laurenţiu S. a fost dus la Judecătoria Curtea de Argeş cu propunerea arestării preventive. Tânărul este recidivist având condamnări tot pentru furt. La închiderea ediţiei noastre, instanţa nu dăduse sentinţa. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.