Timpi de preparare:
Timp de preparare: 60 min
Timp de gatire: 60 min
Gata în: 2 ore, 0
Ingrediente:
organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima)
1/2 kg pipote si inimi de pui
1/2 kg ficat de pasare
2 cepe
4-5 fire usturoi verde
puțin tarhon
6 fire ceapă verde
6 ouă
2 linguri smântână
pesmet
50 gr. unt
piper, condiment pentru drob, sare, delikat
Mod de preparare:
Se spală organele de miel şi se țin în apă cu oțet 15 minute. Se scot se taie bucăți de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele și inimile de pui. După fierbere se scot, și se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi tarhonul.
Compozitia pentru drob de miel se amestecă bine cu ouăle, smântâna, condimentele și se pun într-o tavă de yena sau de cozonac unsă cu unt și presărată cu pesmet.
Se pune în cuptor și se ține până când capătă o culoare maronie.