O zi cu adevărat specială a fost oferită copiilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Marina” din Curtea de Argeș, miercuri, când Moș Crăciun a venit mai devreme pentru ei. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, împreună cu medicul Remus Mihalcea, deputat de Argeș, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și ajutoarele Moșului de la Asociația „Universul Copiilor Special „ (UCS) le-au dus micuților cadouri. Și cadrele didactice au primit cadouri, constând în produse de igienă și dezinfecție.
“Am revenit la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Marina” din Curtea de Argeș. De data aceasta nu am venit nici singur, nici cu mâna goală. Suntem alături de domnul deputat Remus Mihalcea și de doamna Tatiana Eftime de la D.G.A.S.P.C. Argeș. Prin grija colegilor de la Consiliul Județean, a colegilor de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copiilor și a Asociației Universul Copiilor Speciali am reușit pe acest final de an să facem o mică bucurie copiilor de aici. Am fost bucuros că activitatea a fost primită foarte bine atât de către cei mici, cât și de către cadrele didactice. Consiliul Județean Argeș are în vedere în acest final de an o serie de activități de acest gen prin care încercăm să aducem un prinos de bucurie copiilor de lângă noi”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu. „Mă bucur foarte mult că astăzi am reușit să încheiem un parteneriat pe care l-am avut de mai multă vreme cu prietenii noștri de la Consiliul Județean Argeș. Mă bucur nespus de mult că domnul deputat Remus Mihalcea, medic, a reușit să vină alături de acești copii speciali. Mă bucur și că Direcția de Asistență Socială a fost alături de copii noștri, aducându-le bucurii în aceste momente speciale de sărbători. Sperăm ca pe viitor să ținem aproape și să reușim ca astfel de colaborări să fie cât mai fructuoase și mai practice”, a menţionat și managerul centrului, Marius Deaconu.
Acest centru deserveşte copii din Curtea de Argeş şi alte 20 de comune, împărţiţi pe grupe, de la clasa pregătitoare până la clasa a X-a. De altfel, 70% din elevi provin din mediul rural şi 30% din mediul urban. Copii de aici suferă de întârziere în dezvoltarea intelectuală generală, tulburări de comunicare şi de limbaj, deficienţe senzoriale, fizice şi de motricitate sau copii diagnosticaţi cu Sindrom Down şi cu Tulburare din spectrul autist. Consiliul Județean Argeș și D.G.A.S.P.C. Argeș, împreună cu parteneri din zona civică, au derulat mai multe acțiuni prin care au fost împărțite cadouri constând în haine, rechizite, dulciuri și produse de igienă în mai multe centre, dar și persoanelor vulnerabile din județul Argeș. M.S.