”În play-out, orice victorie va valora 6 puncte! Trebuie să fim pregătiți!”

0
0

  • Fundașul Mioveniului va petrece Sărbătorile de iarnă, acasă și la munte



CS Mioveni se luptă în acest prim an de Liga 1 să se mențină în primul eșalon, iar unul dintre jucătorii cu experiență la care s-a apelat este fundașul Adrian Scarlatache. Fost dinamovist, câștigător de campionat și Cupă cu trupa din Ștefan cel Mare, ”Scarla” cum îl strigă coechipierii crede că echipa este îndreptățită să spere la salvare, având în vedere jocul practicat.


Jucătorul de bază din linia de fund a lui Pelici a rememorat prima venire la Mioveni, în 2007, dar și-a adus aminite și de câteva dintre realizările carierei. Adrian Scarlatache este căsătorit de 10 ani cu Beatrice, el are 35 de ani, ea – 34. Cei doi au un băiețel, Matei, de 3 ani și o fetiță, Eva, care are 11 luni. Familia Scarlatache va petrece Sărbătorile în familie, alături de rude, nași și prieteni.
Adrian, CS Mioveni a jucat cu Dinamo, fosta ta echipă pe acest final de sezon și a învins. Te-a încercat un sentiment în plus?
A fost un meci greu pentru noi, mai ales că ei au câștigat cu o etapă înainte. Dar și noi făcuserăm înainte de jocul cu ei, în ultimele 3-4 etape meciuri foarte bune, cu toate că nu am luat puncte din toate. Acest joc ne-a dat speranțe că putem învinge. A fost un meci de care pe care, pentru că și ei sunt în partea de jos a clasamentului. Am mai jucat contra lui Dinamo de câteva ori… Am evoluat acolo în trecut… Este bine că am câștigat și în tur…. Mi-am dorit să câștig! Am fost 6-7 ani acolo, dar voiam victoria cu Mioveni. Anul trecut am făcut 1-1 cu Hermannstadt la ei, apoi am pierdut în retur la Mediaș, dar eu nu am jucat. Deci nu e ca și cum aș juca prima dată contra lor…
Îți mai aduci aminte prima dată când ai venit la Mioveni? Cum ai găsit atunci pe CS Dacia și cum ai găsit acum pe CS Mioveni?
Îmi aduc aminte… era cu totul altă echipă. Am avut echipă bună, cu Sorin Cârțu antrenor… și campionatul era mult mai puternic, cu 6-7 echipă cărora era greu să le faci față. Nu știu dacă era diferență foarte mare între echipa de atunci și cea de acum. Acum lucrurile sunt pe un făgaș bun, iar dacă câștigăm acest meci o să fie OK pentru vacanța de iarnă. Avem un targhet pe care ni l-am propus și suntem în grafic. Avem și speranțe de viitor că lucrurile vor merge bine, mai ales dacă vor fi aduși 3-4 jucători…

Avem nevoie de întăriri

Ce relație ai cu antrenroul Pelici? El te-a adus la Mioveni…
Nu am mai lucrat cu Mister până acum. Am o părere bună despre el, lucrăm împreună pentru prima dată cum am mai spus… prea multe nu ar fi de spus… El are o relație bună cu jăcătorii și sunt convins că nici lui nu-i este ușor, pentru că nu avem chiar un lot echilibrat din punct de vedere valoric și numeric. Dar este OK până acum și aceste meciuri care au mai fost pe final de 2021 au făcut să fie o parte reușită a campionatului.
Ce înseamnă pentru Mioveni impactul cu Liga 1, cum l-ai simțit?
Într-adevăr, sunt mulți jucători care nu au experiența Ligii 1… dar au făcut treabă foarte bună. Este dirferență destul de mare între Liga 1 și Liga 2, dar am demonstrat că merităm să rămânem în continuare în Liga 1. Avem nevoie de câteva întăriri în iarnă, jucători care să fie titulari și atunci cu siguranță ne vom descurca.

A luat campionatul și Cupa

Cum vezi deznodământul acestui campionat?
Partea a doua a campionatului va fi mai ușoară un pic după ce am luat puncte în ultimele două etape din 2021. Dar, totul se decide în play-out! Orice victorie va valora 6 puncte. Noi trebuie să fim foarte pregătiți când începe play-out-ul. Iar cu întăririle avem șanse mari să ne salvăm.
O amintire de care îți aduci aminte cu plăcere în carieră și alta neplăcută?
Plăcute sunt multe… Când am câștigat cu Dinamo campionatul în 2007, apoi Cupa României în 2012 contra Rapidului, am dat gol și am luat Cupa, minunea de la Liberec… Și în Azerbaidjan am avut meciuri în Europa League, am luat 3 Cupe, o Supercupă. Amintiri neplăcute… ratarea calificării cu Hajduk Split, am câștigat acasă cu Dinamo dar ma pierdut acolo și s-au dus ei la un gol… și acum anul trecut, retrogradarea cu Hermannstadt.

Debut la Dinamo

Cum te-ai apucat de fotbal?
Când eram mic m-am dus la fotabl la Dinamo, la grupe. Apoi, la 17 ani am debutat în Liga 1. Am amintiri frumoase. Am câștigat la juniori campionate. Stăteam la 5 minute de Parcul Dinamo și nu a trebuit să mă ducă nimeni la fotbal. Mergeam des cu prietenii și jucam acolo. N-a fost greu să ajung acolo. A fost cea mai bună alegere a mea. În familie nu am sportivi de performanță, doar ocazional s-a mai practicat sportul. Dar o dată cu mine, sper ca și copiii să urmeze pe această cale.

Băiețelul îl urmărește la TV

Cine te susține la meciuri?
Soția și băiețelul mă susțin tot timpul. Cel mic, mă vede la televizor… Mereu când jucăm soția îl aduce în fața televizorului și el se bucură cînd mă vede…. Ei sunt cei mai înfocați susținători. Soția, când mai greșesc îți mai spune, își mai dă cu părerea: nu trebuia să faci așa, etc… Îi permit, e din familie….

La munte și acasă

Cum vei petrece Sărbătorile?
De aceste Sărbători nu prea avem mult timp la dispoziție, așa că este greu să plecăm pe undeva. Vom merge însă și la munte, vom fi alături de familie, prieteni, rude… Cu nașii vom fi de Revelion și cu câțiva prieteni, dar de Crăciun vom fi acasă în familie.
Vreo dorință la final de an?
Da! Îmi doresc ca 2022 să fie mult mai mult ca anul acesta, să fiu sănătos, eu și familia. Iar pe plan sportiv îmi doresc să ne salvăm de la retrogradare, pentru că am făcut meciuri bune până acum și am arătat că merităm acest lucru. Speranțele sunt mari și sper să îndeplinim obiectivul.  S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.