Cu ordin de protecție, şi-a bătut tatăl!

0





Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, şi-a terorizat părinţii după ce a devenit dependent de droguri. Deseori i-a ameninţat şi i-a bătut, iar din acest motiv pe numele său a fost emis un ordin de protecţie. Potrivit hotărârii emise de Judecătoria Costeşti, nu avea voie să se apropie la mai mult de 10 metri de cei care i-au dat viață. Ignorând sentința, acesta şi-a atacat tatăl lovindu-l. Ieri a fost arestat preventiv. Bărbatul a contestat decizia care nu este definitivă.


„Luni polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați, de către un bărbat de 68 de ani, din Costești, despre faptul că, în ziua de 30 ianuarie a.c., în timp ce se afla la domiciliu, ar fi fost agresat de fiul său, de 43 de ani, deși împotriva acestuia există un ordin de protecție, emis de Judecătoria Costești.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești l-au identificat pe bărbatul în cauză, pe raza orașului Costești, și l-au condus la sediul poliției, pentru audieri.
Polițiștii au continuat cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și încălcarea ordinului de protecție, iar după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.” , a precizat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
A contestat arestarea preventivă
Ieri, Florin S., de 43 de ani, din Costeşti a fost dus la Judecătoria Costeşti cu propunerea arestării preventive. Instanţa a admis cererea iar bărbatul a primit mandat pentru 30 de zile. La finalul şedinţei de judecată, după ce a aflat că se va întoarce în arest, ştiind că decizia nu este definitivă, bărbatul a depus contestaţie. Aceasta urmează să se judece la Tribunalul Argeş dar până atunci el va rămâne în arest.

Instanţa l-a obligat să meargă la dezintoxicare

Florin S. nu este căsătorit şi locuieşte în aceeaşi curte că părinţii săi. Tatăl, cândva proprietarul unei magazin, este acum pensionar şi bolnav. Fiul în loc să-l ajute a devenit o povară din cauza dependenţei sale de droguri. Ba mai mult atunci când se află sub influenţa substanţelor halucinogene devine violent. Părinţii, deseori agresaţi de fiu, au făcut mai multe sesizări la 112 şi au depus reclamaţii împotriva acestuia numai că, de fiecare dată le-au retras cercetările fiind stopate. Totuşi în urma unui scandal oamenii au avut puterea să meargă mai departe şi au cerut ordin de protecţie. În noiembrie anul trecut, Judecătoria Costeşti a admis cerea şi i-au dat fiului interdicţia de a se apropia la mai mult de 10 metri de părinţi şi de casa lor. Având în vedere că locuiesc în aceeaşi curte, dar în clădiri diferite, în sentinţă se precizează că fiul are voi să folosească doar calea de acces care duce se anexa în care el locuieşte şi nu are voie să meargă în clădirea în care locuiesc mama şi tatăl său.
În aceeaşi decizie judecătorii se face referire şi la dependenţa lui de droguri, fiind dispuse măsuri în acest sens : “obligă pârâtul agresor S.F. să urmeze, un program de consiliere psihologică şi de psihoterapie, pe toată durata de valabilitate a ordinului de protecţie; – recomandă pârâtului agresor S.F. internarea voluntară într-un centru specializat de dezintoxicare/ integrarea acestuia într-un program de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, conform art. 22 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”. Florin F. a fost internat la dezintoxicare dar se pare că nu a reuşit să scape de dependenţă. De aici episodul violent care l-a dus în arest.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.