Ionuț Badea, principal la UTA

0
0



  • În 2020, antrenorul promova pe FC Argeș la braț cu actuala echipă, după un meci direct la Pitești



Ionuț Badea este noul antrenor al echipei UTA Arad. Tehnicianul a preluat echipa, luni, la scurt timp după ce fost principal, Laszlo Balint și-a anunțat demisia din cauza rezultatelor slabe. 


”Contractul este semnat pe perioada campionatului în curs, cu posibilitate de prelungire în vară, din partea clubului. Opțiunea noastră pentru domnul Ionuț Badea a fost determinată de calitățile dovedite în cariera sa de antrenor, de faptul că este adeptul unui sistem tactic care se pliază pe calitățile și automatismele dobândite de componenții echipei noastre și de faptul că, fiind un poliglot care vorbește cinci limbi străine, poate gestiona fără probleme relația cu un vestiar multicultural cum este cel al echipei noastre. Ionuț Badea a fost un jucător important pentru fotbalul românesc, adunând 275 de partide în tricoul unor echipe importante precum Dinamo, FC Argeș, FC Vaslui sau Oțelul Galați. Și-a început cariera de antrenor la FC Argeș, echipă pe care a condus-o în două mandate, dar a mai antrenat și la Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, FC Brașov, Oțelul Galați, Concordia Chiajna și Astra Giurgiu. A fost de asemenea și antrenor secund al echipei naționale, în perioada 2014-2017” a anunțat arădenii.Ionuț Badea era antrenorul lui FC Argeș, când cele două echipe au promovat împreună în Liga 1, acum două sezoane. Promovarea a avut loc la Pitești, în urma meciului direct, FC Argeș – UTA 1-1, iar antrenorul arădenilor era chiar cel pe care l-a înlocuit acum, Laszlo Balint.
După 23 de etape, UTA este pe 10 în clasament, cu 28 de puncte, la 7 puncte de ultimul loc care asigură prezența în play-off, obiectivul „Bătrânei Doamne” fiind, ca și compromis. Arădenii n-au mai câștigat în Liga 1 din 25 octombrie, când învingeau cu 3-0 pe Academica Clinceni antrenată de Ionuț Chirilă. De atunci, UTA a obținut 5 remize și a suferit alte 5 înfrângeri. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.