Pedeapsă cu suspendare pentru un traficant de droguri

0
1





Şi-a recunoscut vina şi a scăpat cu o condamnare cu suspendare. Este cazul unui traficant de droguri care anul trecut, a fost arestat după ce poliţiştii au găsit la locuinţa lui o seră în care cultiva cannabis. Tribunalul Argeş a dat sentinţa iar tânărul, în vârstă de 24 de ani, din Piteşti, a primit 2 ani şi 7 luni închisoare, cu suspendare. În timpul procesului tânărul a recunoscut că era şi consumator. 


În iulie 2021 Vlad S., de 23 de ani, din Piteşti s-a trezit cu poliţiştii Antidrog la uşă, pentru efectuarea de percheziţii, Oamenii legii au găsit la descinderi plate de cannabis atât în apartamentul său din Piteşti cât şi la Oarja. Ghivecele din apartament aveau plante mici, aranjate într-un colţ al locuinţei, unde fusese amplasate neoane speciale pentru a asigura lumina necesară creşterii lor. La Oarja, tânărul avea adevărata comoară: 23 de plante ajunse la maturitate, sădite în ghivece.
Toate erau ascunse într-o seră amplasată în livada de pruni. În urma anchetei s-a stabilit că tânărul comandase pe internet semințele. A fost arestat preventiv, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu. În tipul procesului inculpatul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. A precizat că a plantat cannabis pentru consum propriu, fiind consumator, dar uneori vindea şi prietenilor.
Judecătorii au dat sentinţa în cursul săptămânii. Acordul de recunoaştere i-a uşurat pedeapsa. „…condamnă pe inculpatul S.V.M., la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. (…) condamnă pe inculpatul S.V.M. la pedeapsa de 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu (…) dispune ca inculpatul S.M.V să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, sporită cu 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv cu 1 lună închisoare, în total inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă principală de 2 ani şi 7 luni închisoare.”
Se precizează în sentinţă. Vlad S. va trebui să presteze şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Tânărul va avea o perioadă de supraveghere de 3 ani. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.