Comandantul are înmormântare în loc de aniversare!

0

  • Doliu la IPJ Argeş



Un fost comandant din cadrul IPJ Argeş a trecut în nefiinţă ieri, aducând multă tristeţe în rândul foştilor colegi. Comisarul şef Vasile Luţu, fost şef al Poliţiei Municipiului Piteşti, a decedat ieri diminesţă, la ora 5,45 la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piteşti. Pe 14 ianuarie acesta mergea la munte cu familia ca să aniverseze împlinirea vârstei de 60 de ani. Nu a ajuns, maşina lor fiind lovită de un alt autoturism care a depăşit neregulamentar, pe DN 73, la Valea Mare Pravăţ. Familia face acum înmormântare în loc de aniversare.


Pe 14 ianuarie, Vasile Luțu a plecat împreună cu soţia, fiul cel mic şi viitoarea noră, la munte. Fiul îi făcuse o surpriză şi închiriase camere la o pensiune. Pe 15 ianuarie, a doua zi, Vasile Luţu împlinea 60 de ani şi cei dragi au vrut să sărbătorească în mod deosebit. Fiul său, George, de 26 de ani, conducea o Dacia Logan. Pe locul din drepta se afla iubita lui, Andreea, de 26 de ani. Pe bancheta din spate stăteau Vasile Luțu şi soția lui Mihaela, de 55 de ani. La Valea Mare Pravăț, fiul a văzut un Volkswagen Gol care venea din faţă cu viteză. Şoferul, Constantin J., de 32 de ani, din comuna Rucăr, se angajase într-o depăşire neregulamentară pe linie continuă. Ca să evite impactul, George a frânat dar nu a fost suficient. Loganul a fost lovit în plin, s-a răsucit şi a izbit, din nou, cu partea laterală Golful, după care a fost proiectat pe sensul opus. Lovitura puternică a devastat familia care se pregătea de petrecere. În urma impactului toti cei patru aflaţi în Logan au fost răniți, fiind transportaţi la Spitalul Municipal Câmpulung.

Şi el şi soţia au fost răniţi grav

La Câmpulung a rămas internată soţia comisarului şef care a fost operată şi i-a fost montată o tijă la un picior fracturat. Între timp aceasta a fost externată. Fiul lor, George a avut leziuni uşoare şi nu a necesitat spitalizare. Andreea, iubita lui, a suferit însă fracturi de bazin şi coloană şi a fost transferată la Spitalul Bagdasar Arseni din București, unde se află şi în prezent. Se spune că fata a fost operată şi timp de 40 de zile nu are voie să se ridice din pat. Vasile Luţu a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti având multiple fracturi şi traumatisme ( n.r. facturi costale, fractură de coloană, fracturi de maxilar, hemoragii) și lovituri grave la cap. A ajuns la spital conştient dar a fost sedat de medici, fiind internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. După câteva zile, starea lui s-a înrăutăţit şi a fost intubat. Timp de mai bine de două săptămâni, medicii s-au luptat pentru viaţa lui. Din nefericire nu a putut fi salvat. Ieri dimineaţă, inima lui Vali Luţu, aşa cum îi spuneau prietenii, a încetat să mai bată.

Recommend copy rolex for everyone Best place to buy – www.upscalerolex.to

Va fi înmormântat duminică

Comisarul şef Vasile Luțu a absolvit Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, în anul 1986. A fost în timpul carierei sal de ofițer, șef Serviciu Cercetări Penale, comandantul Poliţiei Municipiului Piteşti, adjunct la Poliţiei Municipiului Piteşti, iar ultima funcţie deţinută a fost de şef al Serviciului Cazier din cadrul IPJ Argeş, până în anul 2016 când comisarul şef Luţu s-a pensionat. În această dimineaţă, trupul neînsufleţit al lui Vali Luţu, va fi ridicat de la Serviciul de Medicină Legală Argeş şi va fi depus la capela Bisericii Mavrodolu, din Pitești. Funeraliile vor fi duminică, urmând ca slujba religioasă să aibă loc la Biserica Mavrodolu, iar înmormântarea la Cimitirul Prundu. Dumnezeu să te odihnească în pace, Vali Luţu. Să ai drum lin printre îngeri!  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.