Timpi de preparare:
Timp de preparare: 60 min; Timp de gătire: 60 min; Gata în: 2 ore, 0 min
Ingrediente:
800 gr. piept de pui; busuioc; piper; ulei; cimbru; sare Pentru sos 300 gr. ciuperci; 75 gr. unt; 400 ml lapte; 2 linguriţe făină Pentru papanaşi; 400 gr. brânză de vaci; 3 ouă; 120 gr. griş; 100 gr. unt; broccoli; 2 ridichi
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper, busuioc şi cimbru, se stropeşte cu puţin ulei şi apă şi se bagă într-o tavă, în cuptorul încins. Separat, se topeşte untul, se stinge cu făina cernută, se adaugă laptele călduţ, sarea şi piperul şi se mai dă în clocot 5 minute. Se spală ciupercile, se taie felii subţiri şi se călesc în puţin unt, apoi se amestecă cu sosul alb. Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, un praf de sare şi cu grişul. Se formează papanaşii şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2-3 linguriţe de ulei, apoi se pun la cuptor, într-o tavă cu unt, 20 de minute. Puiul se serveşte cu sosul alb cu ciuperci şi papanaşi. Se ornează cu broccoli şi ridichi.