Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Gata în: 30 min.
Ingrediente:
475 ml lapte
120 gr. cremă de brânză/ brânză grasă
2 linguri făină
1/2 linguriță sare
3 linguri unt
3 linguri usturoi pisat
240 gr. mozarella rasă / orice alt amestec de brânzeturi
100 gr. parmezan ras (opțional)
450 gr. creveți curățați
piper după gust
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează. Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați usturoiul aproximativ 1 minut și adăugați peste creveții. Lăsați pe foc 3-5 minute până devin creveții rozalii (nu trebuie să se facă de tot). Scoateți creveții din cratiță – fără unt și usturoi. În locul lor turnați sosul mai devreme obținut și aduceți-l la fierbere, la foc, mic, amestecând timp de 4 minute și apoi alte 6 lăsând-ul să se îngroașe. Dați de pe foc și adăugați brânza și parmezanul. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 5 minute. Adăugați creveții în sos și lăsați-i acoperiți timp de alte 5 minute. Se servesc cu ce tip de paste doriți.