Ce vopsele de interior să alegeți, cu care nu veți da greș – inspirație din catalogul IdealMIX

0
0

Culorile alese pentru interior joacă un rol crucial în viețile noastre. Nici nu ne dăm seama, însă cu o astfel de alegere ajungem să decidem cât de sănătos și curat este aerul din încăpere și cromatic ce vibe ne setăm. Pe de-o parte pentru că vopseaua lavabilă poate emana vapori toxici sau poate fi nepotrivită într-un spațiu, pe de altă parte pentru că îmbracă pereții în culori ce pot influența mood-ul de zi cu zi.

Există într-adevăr furnizori diverși de produse pentru renovarea casei, tipuri de vopsea lavabila interior veți găsi destul de ușor. Însă nu oricine poate oferi calitate, dar și o paletă cromatică deosebită. Veți regăsi însă la IdealMIX ce vă interesează.

Mixuri cromatice cu care nu dați greș

De ceva vreme este preferat albul pur în materie de aspect al pereților în interioare diverse – fie că vorbim de reședințe sau de spații comerciale. Efectul acela de alb, curat, imaculat, iluzia optică de spațiu mărit sunt avantaje ale albului. Desigur, s-ar putea să vă doriți poate și o pată de culoare.

Lăsați-vă inspirați de idealMIX.ro. Cu aspect mat sau chiar ultramat, sunt peste 1000 de culori dintre care să alegeți de aici. Acum să vedem și ce combinații sunt recomandate:

  • Monocromia

Este schemă ușor de abordat, simplă, extrem de utilă mai ales acasă. O singură culoare aleasă poate fi oricând condimentată de alb și negru, pentru a obține subtonuri mai închise sau deschise. Iar efectul este minunat de fiecare dată, este creată o atmosferă calmă și rafinată totodată. Sunt doar câteva exemple despre cum să schimbați atmosfera în una cât mai plăcută.

  • Culorile complementare

Două culori complementare, opuse, ar putea fi de asemenea o schemă cromatică ce poate fi aleasă. Realizați astfel un efect echilibrat și perfect armonios între contraste. Poate fi vorba despre portocaliu și albastru, despre roșu și verde ori galben cu o nuanță de mov.

Dar și aici proporțiile contează foarte mult. Spre exemplu, în cazul mixului între portocaliu și albastru, este de preferat că oranjul să fie într-un procent mai mare utilizat, cu diferite grade de saturație, în timp ce albastrul poate fi folosit pentru accente.

  • Schemă triadică

Nu în cele din urmă merită amintit despre o altă schemă cromatică, numită triadică. Adică să folosiți 3 culori, la distanțe egale unele de altele. Aici vorbim despre puternice contraste, fără însă a strica echilibrul culorii.

Culorile secundare pot fi folosite pentru bogăția combinațiilor de culori. Poate că vi se pare mult, însă o combinație de verde, mov și oranj poate fi un mix bun. Secretul aici constă în ponderea pe care o veți atribui fiecărei culori. Țineți cont de regula 80, 15 și 5%. Procentul cel mai mare ține de culoarea mai pală.

Cand v-ați hotărât ce să alegeți nu uitați de paleta vastă de culori privind vopselurile de interior sau exterior de la IdealMIX. Pot fi vizionate și online variantele, luând legătura cu reprezentanții veți avea informații și despre stocul disponibil.

Contact: contact@idealmix.ro