Noi termene pentru licenţierea la Liga 2

0
  • Dacă nu promovează, FC Argeş şi CS Mioveni vor avea noi colege



Federația Română de Fotbal (FRF) a luat noi măsuri în privința uneia dintre principalele competiții pe care o organizează: campionatul Liga 2. Deoarece termenul de încheiere a actualului sezon a fost dat peste cap din cauza pandemiei de coronavirus care a dus la suspendarea activității, forul condus de Răzvan Burleanu a decis modificarea perioadei stabilite în cadrul procesului pentru obținerea certificatului de participare în Liga 2, pentru următorul sezon, ediția 2020/2021.


După ce Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), organizatoarea campionatului Ligii 1, a hotărât, zilele trecute, să propună Comitetului Executiv al FRF prelungirea cu o lună a termenului pentru licențierea pentru următorul sezon, FRF s-a decis să ia măsuri, mai întâi, în cazul campionatului Ligii 2, acolo unde procesul de licențiere poartă numele de certificare.
30 mai noua data din calendar
Astfel, în cadrul unei ședințe a Comitetului de Urgență al FRF, avută loc săptămâna trecută, s-a decis modificarea termenelor stabilite în cadrul procesului pentru obținerea certificatului de participare în campionatul Liga 2, ediția 2020/2021, inforează liga2.prosport.ro. Începerea procesului are loc la data de 30 mai, iar termenele de depunere a documentației se face în precedentele cinci zile, în funcție de locurile ocupate de cluburi în clasamentele din Liga 2, respectiv Liga 3. Primele șase clasate din Liga 2 vor depune documentația pentru obținerea licenței pentru Liga 1, iar restul cluburilor din eșalonul secund, cât și cele cinci echipe lider din seriile Ligii 3 o vor face pentru obținerea certificării pentru următorul sezon de Liga 2. Licențierea pentru Liga 1 este superioară certificării pentru Liga 2, astfel că primele șase clasate din eșalonul secund vor trebui să îndeplinească niște condiții mult mai dure pentru a primi dreptul de a evolua în liga de elită, dar vor reuși și sportiv, bineînțeles, să își îndeplinească obiectivul. Cluburile ar trebui să primească răspuns din partea FRF, dacă primesc sau nu, și în ce condiții, certificarea, la data de 20 – 24 iulie. Totodată, FRF anunță că, în cazul în care starea de urgență din România va fi prelungită, atunci și actualele termene pentru obținerea certificării pot suferi modificări.
Comunicatul FRF privind certificarea cluburilor
”În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, având în vedere Decretul prezidențial privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României pentru perioada 15.04.2020 – 15.05.2020 și Ordonanțele militare nr. 1 – 8, aplicabile pe timpul stării de urgență:
1. Dispune modificarea termenelor stabilite în cadrul procesului pentru obținerea certificatului de participare la Liga a 2-a, sezon 2020 – 2021 (cuprinse în art. 7 alin. 1 și 2 din Regulament având denumirea marginală Termenele procesului de bază și art. 3, 7, 12 și 13 din Anexa 1), astfel:
Termen de începere a procesului de bază – 30 mai 2020, termen unic pentru ambele categorii competiționale; Astfel data de începere a procesului de bază este 30 mai 2020 pentru oricare dintre situațiile prevăzute la art. 7 alin 1 și 2 din Regulament.
Termenele de depunere a documentației (art. 3 din Anexa I)
25 mai – Locurile 7, 8, 9 și 10 din Liga a 2-a
26 mai – Locurile 11, 12, 13 și 14 din Liga a 2-a
27 mai – Locurile 15, 16 și 17 din Liga a 2-a
28 mai – Locul 18 din Liga a 2-a, Locurile 1 din seriile unu și doi din Liga a 3-a
29 mai – locurile 1 din seriile trei, patru și cinci din Liga a 3-a
Termen de depunere a declarației de exactitate și exhaustivitate (art. 7 din Anexa I): 25 iunie – data unică de depunere a Declarației de exactitate și exhaustivitate
Termen de soluționare a cauzelor de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF (art. 12 din Anexa I): 6 – 10 iulie – termen de judecare a contestațiilor la Comisia de Disciplină
Termen de soluționare a recursurilor de către Comisia de Recurs a FRF (art. 13 din Anexa I): 20 – 24 iulie – termen de soluționare a recursurilor împotriva hotărârilor pronunțate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF
În funcție de evoluția situației la nivel național referitoare la pandemia de COVID-19 și la decretarea stării de urgență, prezenta decizie poate suporta modificări.” S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.