Muncenici munteneşti cu nucă

0
0



Mod de preparare:
• Timp de preparare: 30 min • Timp de gătire: 60 min • Gata în: 90 min
Ingrediente:
Pentru aluat • 500 gr. făină • 200 ml apă • 1/2 linguriță sare
Pentru fiert • 2-3 litri apă • zahăr după gust
Pentru servit • 300 gr. nucă măcinată • esenţă de rom • coaja rasă a unei portocale • coaja rasă a unei lămâi • esenţă de vanilie • 1 plic zahăr vanilat • scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi. Lasă-i să se usuce timp de o oră.
Pune pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust. Când apa începe sa fiarbă, micșorează focul și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat și lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute.
Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă și scorţisoară presărate deasupra.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.