Boberii de aur ai județului, la Muzeul Sportului Argeşean

0
0



Astăzi, de la ora 10.00, la Muzeul Judeţean Argeş – Secţia Muzeul Sportului Argeşean – Campionii, va avea loc o nouă întâlnire cu valorile sportive argeșene. 


De această dată protagoniștii sunt campionii la bob ai Clubului Sportiv Câmpulung Muscel: Mihai Tentea, Raul Dobre, Ciprian Daroczi și antrenorul Iulian Păcioianu, abia întorși de la Jocurile Olimpice de la Biejing. Titlurile europene şi mondiale câştigate în ultimii 2 ani la juniori și tineret de echipajele conduse de pilotul Mihai Tentea aduc speranță pentru bobul românesc. Obiectivul central al întâlnirii urmărește creșterea gradului de participare a tinerilor din școli, licee și universități la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice, dezvoltarea spiritului de echipă etc. Totodată, publicul are oportunitatea de a afla despre importanța și frumusețea sportului, despre munca şi succesul dobândit.

Pe locul 13 la Jocurile Olimpice

Echipajul masculin de bob 4 persoane format din Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre şi Cristian Radu a ocupat în februarie locul 13 la Jocurile Olimpice de la Beijing. Potrivit COSR, România a înregistrat cel mai bun loc ocupat la bob 4 persoane după JO de la Sarajevo din 1984. La bob 4, aurul a revenit echipei Germaniei (Francesco Friedrich, Thorsten Margis, Candy Bauer şi Alexander Schueller), cu 3.54.30. Tot un echipaj german (Johannes Lochner, Florian Bauer, Cristopher Webber şi Christian Rasp) a câştigat medaliile de argint, la 0.37, iar bronzul a fost cucerit de bobul canadian (Justin Kripps, Ryan Sommer, Cam Stones, Benjamin Cakwell), la 0,79. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.