Roșii umplute de post

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min; Timp de gătire: 30 min; Gata în: 60 min
Ingrediente:
6 roșii; 2 cartofi; 1 zucchini; 1 ceapă mare; 1 cățel usturoi; 1 linguriță de ierburi mediteraneene (rozmarin, cimbru, oregano); 6 linguri ulei de măsline; sare; piper
Mod de preparare:
Roșiile se spală și li se taie un capac în partea de sus. Se curăță roșiile de pulpă. Se întorc cu fața în jos pe un șervet de hârtie pentru a se scurge bine. Cartofii se fierb în coajă timp de 15 minute. După fierbere se lasă în apă rece. Zucchini se spală și se taie în cubulețe. Ceapa se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se taie și el mărunt. Pulpa roșiilor se taie și ea cubulețe. Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie cubulețe mici. Se încălzesc 4 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa și se prăjește. Se adaugă la sotat zucchini, pulpa de roșii, cartofii, usturoiul, sare și piperul. Se sotează timp de 10 minute amestecând din când în când. La final se adaugă și ierburile aromatice, se amestecă și se dă de pe foc. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius, căldură sus și jos. Se unge o tavă de cuptor cu o lingură de ulei de măsline. Roșiile se umplu cu amestecul de legume. Se stropesc cu ulei și se dau la cuptor pentru 20 de minute. Roșiile umplute de post se pot servi ca garnitură sau se pot servi ca atare, calde sau reci.