Au furat maşinile din curţile oamenilor

0
0



Doi cetăţeni din comuna Berevoeşti au rămas fără maşini după ce hoţii au intrat, în timpul nopţii, în curte şi le-au furat. Ambele autovehicule au fost găsite. Prima a fost abandonată după ce făptaşii au ajuns în şanţ şi au avariat-o.  


Primul autoturism furat este un Volkswagen. Hoţii au intrat în curte, în noaptea de 8 spre 9 martie, şi au găsit maşina cu portiera descuiată şi cheile în contact. Nu au rezistat unei astfel de „invitaţii”. Au plecat cu maşina din satul Gămăceşti, dar nu au ajuns prea departe. În centrul comunei, în apropierea unui magazin, cel de la volan a pierdut controlul a s-a răsturnat în şanţ. Maşina a fost avariată şi autorii au abandonat-o. Nu au renunţat! În apropiere, au găsit, tot într-o curte, un microbuz Iveco Daily. La fel ca în primul caz, autoutilitara era cu cheile în contact, astfel că hoților nu le-a rămas decât să pornească la drum. De această dată, cursa a fost ceva mai lungă. Oamenii legii au găsit microbuzul pe un câmp din comuna Mărăcineni.

Unul dintre autori este judecat într-un dosar similar

În urma cercetărilor, desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, au fost identificați doi tineri, de 20 și 21 de ani, ambii din Berevoești, bănuiți de săvârșirea faptelor. Ei sunt Beniamin Avram T., de 21 de ani şi Alin Ben M., de 20 de ani. Cei doi au fost prinşi miercuri seara. În cursul anchetei, oamenii legii au stabilit că făptaşii au încercat să vândă microbuzul, oferindu-l spre vânzare mai multor persoane. Aceştia sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducere fără drept, ancheta fiind făcut sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. „După administrarea probatoriului, în cursul nopții de 09 spre 10 martie a.c., cei doi tineri au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis IPJ Argeş.
Beniamin Avram T. a comis un furt similar în anul 2019. A fost trimis în judecată pentru furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis. Ieri, cei doi au fost duşi la Judecătoria Câmpulung cu propunerea arestării preventive, iar instanța a admis cererea. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.