Un cunoscut afacerist, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Acesta deţinea o fermă de porci la Drăganu şi a fost acuzat că timp de mai mulţi ani a vândut animale fără să înregistreze tranzacţiile în contabilitate. A primit o pedeapsă de 3 ani, cu suspendare. Instanța a decis ca el să plătească la stat prejudiciul de peste 300.000 lei. Cum sentinţa nu este definitivă, ieri fermierul a declarat apel.
În septembrie 2017, Constantin S., acum în vârstă de 68 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de evaziune fiscală. Fără să-i pese de problemele cu legea, omul a continuat să defăşoare activităţi ilegale la fermă ceea ce a dus la un nou dosar.
La sfârşitul lunii ianuarie în anul 2018, au fost organizate patru perchezitii în Piteşti, Bascov şi Draganu. Constantin S., era suspectat tot de evaziune fiscală. Anchetatorii aveau indicii cum că bărbatul, proprietar al unei ferme de porci din Drăganu, ar fi vândut animale fără să treacă în contabilitate tranzacţiile. În anul 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au întocmit rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a afaceristului. Aceste era acuzat de un prejudiciu adus statului de aproximativ 300.000 lei.
Cererea de ridicare a sechestrului a fost respinsă
După doi ani de procese, Tribunalul Argeş a dat sentinţa. „Condamnă pe inculpatul S.C., la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, se precizează în hotărârea dată joi. Judecătorii au dispus să suspende pedeapsa, pe o perioadă de supraveghere de 5 ani. De asemena, magistrații îi interzic inculpatului ca pe durata de 2 ani să nu deţină funcţia de asociat sau administrator al unei societăţi. Instanţa îl obligă să plătească prejudiciul. „ …admite acţiunea civilă şi în consecinţă, obligă pe inculpatul S.C., la plata către partea civilă, Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Genrală a Finanţelor Publice Argeş, a sumei totale de 342.512 lei, reprezentând impozit pe profit în sumă de 88.697 lei şi TVA în sumă de 253.815 lei, la care se adaugă sumele reprezentând obligaţii fiscale accesorii datorate,” scrie în minuta hotărârii. Se menține sechestrul pus pe bunurile inculpatului la începutul anchetei. „… restrânge măsura sechestrul asigurător dispus prin ordonanţa din data de 09.08.2017, asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului S.C., până la concurenţa sumei de 342.512 lei”. Decizia nu este definitivă. Ieri, Constantin C. a declarat apel. Acesta mai mare pe rolul Tribunalului Argeş alte două dosare penale, tot sub acuzaţia de evaziune fiscală, care se află în curs de judecare. În paralel, Constantin C. a depus o cerere de ridicare a sechestrului de pe bunuri, cerere respinsă de instanţă, având în vedere celelalte dosare aflate pe rol. M.S.