Lansete folosite în pescuitul cleanului

0
0



Atât lansete UL cât și ML se pot utiliza la clean în tehnica spinning. Dacă râurile vizate sunt mai adânci, atunci și nălucile vor fi mai mari și pretabile acestor ape.


Dacă discutăm de voblere, atunci barbetatele care ating și 1,5 metri solicită mult lanseta. Cauza este evoluția acestora. Are la bază animarea nu numai prin tracțiune ci și animarea datorată de apă curgătoare.
Totuși, cele două clase de lansete de spinning la clean sunt oarecum la limită. Un UL poate fi o lanseta de spinning de până în 7 grame iar un ML una între 3 și 12 grame. A nu fi confundate cu lansetele de bait finesse care deși vin pe aceleași gramaje uneori că ML-urile, constructiv prezintă altă rezistență pentru alte specii de pești.
În general, lansetele de clean la spinning sunt relativ mici că lungime și sunt din clasa lansetelor moderate că acțiune. Lansetele de tip fast sau extrafast nu sunt o alegere inspirată. În funcție de nălucă pot fi lansete blectorate sau lansete cu vârf tubular. Pescuitul la clean cu năluci moi (shad-uri, twistere) poate fi practicat cu lansete atât UL cât și ML blectorate. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.