O singură lege şi un singur ghişeu pentru construcţii!

4
2
  • Simona Bucura Oprescu, deputatul PSD de Argeş



Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș, anunță că a fost lansată o dezbatere publică privind codul legislativ pentru construcții, urbanism și amenajarea teritoriului. Acesta prevede elaborarea unei singure legi a urbanismului și amenajării teritoriului și autorizații de construcții de la un singur ghișeu!  


„A fost lansat în dezbatere publică proiectul unui cod legislativ pentru construcții, urbanism și amenajarea teritoriului. Conform PNRR, Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor va corela, simplifica și codifica într-un singur act normativ cel puțin 10 acte normative din domeniul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcțiilor. Totodată, România și-a asumat prin PNRR reducerea cu cca. 50% a termenelor de avizare – autorizare a construcțiilor de către entitățile relevante. Principale reforme introduse prin proiectul Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor privind amenajarea teritoriului și urbanismul vizează: Planificarea echilibrată a dezvoltării teritoriului; Îmbunătățiri ale reglementărilor cu privire la documentațiile de urbanism;Simplificarea avizării documentațiilor de amenajarea teritoriului și a documentațiilor de urbanism;Digitalizarea proceselor în domeniul planificării, avizării și autorizării construcțiilor – toate datele tehnice privind amplasarea, calitatea și capacitatea instalațiilor publice vor fi cuprinse în banca publică de date urbane, care va fi integrată în timp într-o platforma unică de date națională, cu date interoperabile din diferite domenii sectoriale; Clarificarea servituțiilor și operațiunilor urbanistice; Simplificarea procesului de autorizare a executării lucrărilor de construcții; Simplificarea procesului de autorizare pentru obiectivele de mobilitate urbană și resurse sustenabile; Dezvoltarea sistemului de ghișeu unic digital (one stop shop) pentru obținerea certificatelor de urbanism, avizelor și acordurilor necesare și autorizațiilor de construire.” a anunţat deputatul Simona Bucura Oprescu. Mai multe detalii puteți afla accesând următorul link: 6256a7665112a682334693.doc (live.com) M.S.


4 COMENTARII

  1. Și cu aceasta ocazie ,prin Prrr ,se va rezolva dilema efectului razelor de luna asupra Galoșilor de guma! Și votanții vor trai Fericiți pana la adânci bătrâneți !
    Și-am încălecat pe-o sa și v-am spus povestea așa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.