Băut, a lovit un biciclist și a fugit!

0

Polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au stabilit că un bărbat de 29 de ani, din comuna Miroși, care conducea un autoturism pe DN 65A, din direcția Costești spre limita cu județul Teleorman (comuna Balaci), în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, a acroșat un bărbat de 54 de ani, din comuna Miroși, care de deplasa pe bicicletă. M.D.

După producerea accidentului, conducătorul autoturismului nu a rămas la fața locului, părăsind locul producerii acestuia. În urma sesizării și a primelor referitoare la autoturismul în cauză, acesta a fost dat în urmărire, fiind depistat la scurt timp de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești în localitatea Miroși.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că atât conducătorul autoturismului, cât și biciclistul, se aflau sub influența alcoolului.

Întrucât valoarea alcoolemiei depășea limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de 29 de ani a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența alcoolului, conform art. 196, 338 și 336 din Codul Penal.

Din verificările ulterioare s-a stabilit că șoferul BMW-ului avea o alcoolemiei de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la control a prezentat un permis de conducere eliberat în Cehia, pentru care se fac verificări. Biciclistul acroșat avea o alcoolemiei de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, prezenta  leziuni ușoare la membrele superioare, însă a refuzat transportul la spital.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.