Hoţ specializat în furt de biciclete!

0



Un hoţ de biciclete s-a trezit cu mascaţi la ușă, la Bradu şi a ajuns în arest. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, pozează într-un om educat, inteligent, întreprinzător, care se ocupă cu comerţul, fiind liber profesionist. Dincolo de aparenţe stă o realitate şocantă! Omul a fost judecat în mai multe dosare de furt calificat, în unele dintre acestea încetând procesul penal după ce s-a împăcat cu păgubaşii. El este acuzat că a furat trei biciclete din Curtea de Argeş acolo unde s-a aflat în perioada de dinaintea Paştelui, în scop profesional.


Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința bărbatului din localitatea Bradu, vineri. În timpul descinderii, oamenii legii au fost uimiţi să constate că imobilul este unul la standarde ridicate, elegant şi nu părea a fi al unui hoţ mărunt care are la activ mai multe dosare penale pentru furt calificat. Nici suspectul, Marius T., de 42 de ani, nu arăta ca hoţii de rând, fiind un bărbat educat , în aparenţă foarte serios, dar împotriva căruia există probe că a sustras cele trei biciclete. Mai mult, are în antecedente furtul mai multor biciclete, din mai multe oraşe. Nici nu-i este greu să pună în practică “ îndeletnicirea” , spun oamenii legii, atâta vreme cât se deplasează ca şi comerciant şi când pleacă, duce cu el bunurile furate.

A vândut vehiculele sustrase

În urma percheziţiilor, la locuinţa lui Marius T. nu au fost găsite vehiculele dar au fost ridicate alte probe care îi dovedesc vinovăţia, spun reprezentanții IPJ Argeş. Anchetatorii au aflat că bicicletele au fost vândute de suspect și urmează să fie recuperate de oamenii legii de la cumpărători.
După descinderi Marius T. a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Sâmbătă a părăsit arestul după ce împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Marius T. este recidivist, anul trecut fiind condamnat de Judecătoria Piteşti la 1 an, 2 luni şi 20 zile închisoare, cu suspendare. De asemenea, în 2019 a fost trimis în judecată pentru patru fapte de furt calificat, dar în timpul procesului s-a împăcat cu părţile şi a încetat procesul penal împotriva lui după ce păgubaşii au retras plângerile. Instanţa a dispus atunci restituirea a “15 chei tip lacăt prinse pe 2 inele metalice, o pereche de mănuşi din material textil şi o lanternă din plastic de culoare gri, un levier cu lungimea de 27 cm, o şurubelniţă dreaptă cu mâner din plastic, o lamă metalică cu dimensiunea de 17*2,5 cm , o cheie de contact pentru autoturism marca Dacia 1310 de care sunt ataşate alte două chei de yală, o geantă bărbătească marca Lamonza şi un brici cu prăsele din lemn cu lungimea de 14 cm” , după cum se precizează în sentinţă, unele dintre ele fiind ustensile folosite la furturile comise. Acum s-a ales cu un nou dosar penal! Rămâne de văzut dacă îi va convinge şi pe cei trei păgubaşi să renunţe la acuzaţii. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.