Directorul Dacia, la recepţia aparatului de testare COVID

0
0



Directorul General al Automobile Dacia şi Groupe Renault Romania, Christophe Dridi a semnat personal la finalul săptămânii trecute contractul de donatie al sistemului complet de testare al infectiilor cu SARS-COV-2, cu care a fost dotat Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.


Sistemul complet Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System, achiziționat de Fundația Groupe Renault România este format dintr-un pachet de aparate pentru extracție, identificare, confirmare a infecției cu SARS-COV-2, kituri de extracție și identificare, echipamente auxiliare, reactivi pentru testare și hotă bacteriologică cu flux vertical laminar. Valoarea sistemului donat este de aproape 532.000 lei. Aici, începpând din 23 aprilie, se efectuează deja teste pentru depistarea infecțiilor cu SARS-COV-2.
Laboratorul de analize de la Mioveni, pentru depistarea și diagnosticarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, cuprinde pe lângă sistemul de testare Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System (achiziționat de Fundația Groupe Renault România, format din două hote unde se prepară mixurile pentru extracție, un aparat ExiPrep-16Dx pentru extracția ARN-ului) și un analizor PCR RT, echipament, care a fost donat de omul de afaceri Gheorghe Văsâi. Aici, cel puțin pentru moment, se vor efectua teste doar pentru două categorii de persoane, respectiv testele pacienților care prezintă simptomele infectării cu COVID-19, personalul medical – la ieșirea din tură și persoanele care au intrat în contact cu un pacient confirmat pozitiv.
“Colaborări şi pe viitor!”
”Pentru că Dacia s-a născut la Mioveni!” așa a explicat Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia, donația către Spitalul Mioveni. “Dacia îşi desfăşoară activitatea la Mioveni, facem 1400 maşini pe zi… Doctorii îşi sunt alături de noi, dacă e cazul de medicina muncii dar şi dacă sunt astfel de situaţii, ca aceasta de acum. Le mulţumesc personalului medical şi dlui primar. Să vă aşteptaţi la astfel de colaborări cu administraţie şi pe viitor, pentru că împreună suntem mult mai puternici!” a spus directorul Dacia.
“Singurul laborator din Argeş”
La rândul său primarul Mioveniului, Ion Georgescu a adăugat: “Îi mulţumesc directorului general şi echipe sale pentru că întotdeauna a fost alături de proiectele importante ale oraşului Mioveni. Ca şi utilitate, e clar, este singurul laborator de acest gen din judeţul Argeş, care va testa argeşenii, poate în mare parte angajaţi ai Uzinei, dar care este important pentru pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul Mioveni. Iar cadrele medicale de aici sunt în prima limnie, sunt eroii din prima linie. Cei de la acest laborator sunt singurii din Argeş care lucrează pentru aceste lucruri, iar pacienţii trebuie să înţeleagă că trebuie să se supună tuturor regulilor pentru a proteja celelalte activităţi ale Spitalului”.
“Testăm şi pacienţi cu altă patologie”
Managerul Spitalului Mioveni, dr Horia Trăilă a spus şi el: “Îi mulţumesc directorului Dacia, Grupului Dacia Renaul şi d-lui primar, este un efort de echipă, iar când spunem Mioveni spunem Dacia. Suntem un spital pentru comunitate dar şi pentru platforma industrial Dacia. În acest laborator, situat în faţa principalului spital de luptă anti COVID vom putea face testele foarte importante. Avem un scut în faţa spitalului nou, iar după ce am preluat lupta anti COVID, preluăm şi pacienţi curaţi, cu altă patologie, ca de exemplu gravidele, viitoarele mămici, care nasc la Mioveni, ele putând face testele aici, de acum înainte…” S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.