Pepenii din Turcia, retrași de la vânzare

0
0
  • Alertă DSV
  • Fructele conțin prea multe pesticide



După mesele de Paște și 1 Mai, autoritățile au semnalat o nouă alertă alimentară în magazinele din România. De data aceasta, este vizat un fruct pe care toți cei care l-au cumpărat sunt sfătuiți să nu îl consume, ci să îl arunce sau să îl returneze în centrele comerciale din care a fost achiziționat.


Anunțul făcut de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vizează un lot de pepeni verzi din Turcia. La lotul care trebuie retras de la vânzare, s-a descoperit conţinut depăşit de pesticide. Astfel, cei care au cumpărat pepeni din lotul menționat sunt îndemnați să nu îi consume și să îi distrugă sau returneze în centrele comerciale din care au fost achiziționați. ”Aam fost notificați de către furnizorul SC Microfruits SRL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire valori admise de reziduuri pesticide – Bromopropilat și Imidacloprid.
În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 13.05.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, a anunțat ANSVSA. Primii care au reacțioant au fost cei de la hypermarketurile Carrefour, care au anunțat că vor retrage lotul din pepenii verzi din Turcia, vânduți în perioada 18 – 20 aprilie a acestui an: ”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 18.04.2022-20.04.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Carrefour până pe 13.05.2022, urmând să fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal”, mai informează ANSVSA.
Și ciocolată retrasă
La mijlocul lunii aprilie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis că mai multe hypermaketuri din România, printre care și Lidl și Kaufland, au rechemat voluntar mai multe produse extrem de iubite de români, în special de copii. Este vorba despre ciocolata produsă de un gigant de pe piață, care a provocat probleme în mai multe țări din Europa:
● Kinder Schoko-Bons Standard & Ciocolata alba
● Coduri de bare: 4008400284620, 5413548283128, 8000500289877, cu date de expirare cuprinse între 24.05.2022 si 23.08.2022
● Termen de rechemare: 7.05.2022.  S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.