Pui în crustă de muştar

0
0



Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 10 min • Timp de gătire: 40 min • Gata in: 50 min
Ingrediente:
• 2 bucăți piept de pui • 2 bucăți ciocănele/aripi de pui • 180 gr. muștar (Dijon, de preferință) • 160 g lapte bătut/covăsit • 4 căței de usturoi • zeama de la o lămâie • 90-100 gr. pesmet • 120 gr. parmezan ras • ulei de măsline • piper și sare după gust • cimbru, oregano și busuioc (după gust)
Mod de preparare:
Amestecă laptele bătut cu muștarul. Crestează ușor puiul și apoi bagă-l într-o pungă (de preferat una care se și poate închide etanș) și toarnă peste sosul mai devreme obținut. Puteți să lăsați puiul să marineze fie 1-2 ore sau până a doua zi. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, pregătește crusta. Mărunțește usturoiul, oprește robotul. Toarnă pesmetul, ierburile, parmezanul, sarea, piperul, zeama de lămâie, puțin ulei de măsline și pornește robotul, pentru a combina toate ingredientele. Pune pesmetul aromat pe o farfurie plată și dă, pe rând, fiecare bucată de pui prin el până se acoperă complet de crustă. Pregătește o tavă care nu lipește, pune o hârtie pergament pe ea și pune bucățile de pui, complet acoperite de crustă (să nu îți scape niciun locșor). Lasă puiul la cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute sau până când observi că s-a rumenit frumos pe deasupra.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.