Medic cercetat pentru purtare abuzivă!

2
  • În urma scandalului de la Pediatrie



Un incident grav a avut loc miercuri, la Spitalul de Pediatrie Piteşti acolo unde un medic la lovit pe şeful Secţiei Chirurgie. Motivul este unul ilar! După ce informaţia a apărut în presă, poliţiştii Secţiei 3 Piteşti s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. Până ieri Florin Trifan medicul agresat nu a depus plângere.  


Incidentul ar fi avut loc pe holul Secţiei Chirurgie. Emil Popa, medic chirurg, l-a abordat pe medicul-şef al Secţiei Chirurgie Florin Trifan şi după un schimb de cuvinte l-a lovit pe şeful său cu capul în plină figură. Doctorul Popa era supărat, din câte spun martorii, că la cabinetul său nu există fereastră. Managerul Spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu, a confirmat incidentul şi a menţionat că a fost demarată o anchetă internă. În cadrul cercetării disciplinare vor fi luate probe video surprinse de camerele de supraveghere din secţia amintită şi vor fi audiaţi martorii.

Medicul-şef nu a depus plângere

Ieri, în urma articolelor din presă referitoare la întâmplare, reprezentanţii IPJ Argeş au anunţat că s-au sesizat din oficiu. Medicul Florin Trifan nu a depus plâgere împotriva colegului Emil Popa. Acesta a discutat cu poliţiştii care i-au adus la cunoştinţă drepturile sale, şeful de secţie a precizat însă că, deocamdată, îşi rezervă dreptul să nu facă reclamaţie. „În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind o stare conflictuală petrecută între două cadre medicale dintr-o unitate spitalicească din Pitești, Compartimentul de Relații Publice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, este abilitat să comunice următoarele:Până la acest moment, la nivelul Poliției Municipiului Pitești, nu au fost înregistrate sesizări cu privire la acest eveniment. În urma primelor verificări, polițiștii Secția 3 Poliție Pitești s-au sesizat, din oficiu, și desfășoară cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, conform art. 296 din Codul Penal.” a transmis IPJ Argeş. Cercetările nu pot fi demarate pentru loviri şi alte violenţe din cauză că nu a fost făcută plângere, dar întâmplarea poate fi cercetată pentru purtare abuzivă având în vedere calitatea celor implicaţi şi faptul că incidentul a avut loc în timpul serviciului într-o instituţie publică. M.S.