SATAY DE PUI

0
0

INGREDIENTE:
Pentru marinată:
3 bucăţi de piept de pui, tăiate fâşii lungi;2 linguri sos de soia;2 căţei de usturoi pisaţi;1 conservă lapte de cocos;1/2 linguriţă chimion;1/2 linguriţă coriandru;1/3 linguriţă ghimbir
Pentru sosul satay:
2 linguri cu vârf unt de arahide; 1-2 linguriţe pudră de chilli; 1 lingură sos de peşte; 1/2 conservă lapte de cocos; 1 lingură rasă zahăr brun;1/2 linguriţă coriandru;zeama de la o lămâie
MOD DE PREPARARE:
Satay-ul este, pe scurt, o carne (pui, porc etc.) întâi marinată într-un sos pe bază de lapte de cocos condimentat și apoi gătită pe grătar. Rețetă originară din Indonezia, satay-ul a câştigat rapid popularitate în restul ţărilor asiatice.
Pune în apă 8 beţigaşe de lemn pentru frigărui şi ţine-le acolo 30 de minute (aşa nu vor lua foc la gătit). Într-un bol mare, pune puiul tăiat şi amestecă-l (cu mâinile, e cel mai eficient) cu restul ingredientelor pentru marinată. Acoperă cu o folie alimentară şi dă la frigider (cel puţin 30 de minute, dar poţi lăsa şi peste noapte, pentur maximum de gust). Cât timp puiul se marinează, combină într-o crăticioară mică ingredientele pentru sosul satay, dar fără zeama de lămâie. Pune pe focul mediu, amestecând încet şi continuu cu o lingură/spatulă de lemn (o să pară destul de lichid la început, dar când atinge punctul de fierbere, începe să se îngroaşe).
Nu-l lăsa să fiarbă, când atinge punctul de fierbere, dă focul mic şi amestecă până când se îngroaşă. Opreşte focul, încorporează şi zeama de lămâie. Sosul satay poate fi servit atât cald cât şi rece. Scoate beţigaşele pentru frigărui din apă, scutură-le de ea şi înfige bucăţile de pui pe ele. Într-o tigaie-grătar sau chiar pe grătar, prăjeşte-le 8-10 minute sau până când simţi tu că s-au pătruns. Serveşte cu sosul satay şi, dacă vrei, cu extra-coriandru presărat deasupra şi fulgi de chilli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.