Două dispecerate noi la Distribuţie Oltenia

0
0



Două dispecerate noi, de rezervă, vor fi finalizate în luna iunie de Distribuţie Oltenia. Costul investiției se ridică la peste peste 2 milioane de lei. Acestea vor reduce tipul de remediere al deranjamentelor. Vor funcționa și în județul Argeș. 


Dispeceratele de rezervă vor completa schema de proiecte digitale care îmbunătățesc experiența consumatorilor de energie din Oltenia și parțial Muntenia (Argeș și Teleorman), cu impact direct în reducerea timpului mediu de remediere a incidentelor și deranjamentelor, anunță Distribuție Oltenia. În plus, până la finalul anului, Distribuție Oltenia va implementa tehnologie nouă pentru o parte din stațiile de lucru ale dispecerilor săi, dar și în soluția de telecomunicație voce folosită în gestionarea evenimentelor din rețea și în managementul deranjamentelor către echipele operative de teren. Această investiție este strâns conectată cu dezvoltarea continuă a sistemului de Monitorizare, Control și Achiziții de Date ce presupune depistarea și gestionarea de la distanță a deficiențelor în alimentarea cu energie electrică și cu implementarea proiectului strategic ADMS ( constă într-un sistem avansat de management al distribuției de energie, o platformă software care asigură controlul și gestionarea procesului de distribuție, dar și optimizarea acestuia). Investiţia se ridică la 76 milioane lei şi promite o rețea inteligentă de distribuție. “Activitatea de dispecerizare asigură securitatea și continuitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Practic, în dispecerate sunt înregistrate toate solicitările de intervenție în cazul unor deficiențe apărute în rețeaua electrică și tot de aici sunt coordonate echipele operative. În cazul Distribuție Energie Oltenia, activitatea de dispecerizare se realizează în 2 puncte centrale de dispecerizare, localizate în Craiova și Pitești, la care se vor adăuga 3 locații de rezervă.” a transmis Distribuţie Oltenia.

O mai bună gestionare a înreruperilor de energie

Pentru consumatorii de energie, acest lucru înseamnă o gestionare mai bună a întreruperilor planificate, dar și a celor accidentale, datorită sistemelor implementate sau în curs de implementare care includ monitorizarea permanentă și capacitatea rețelei electrice de a autoizola defectele. În acest sens, disconfortul cauzat de întreruperile în alimentarea cu energie electrică este mult mai redus, cu îmbunătățiri continue și semnificative mai precizează sursa citată. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.