Spectacole, delicii turceşti şi distracţie, la Piteşti Fest!

0



Manifestările organizate cu prilejul Zilelor Piteştiului au transformat Parcul Lunca Argeşului în destinaţia principală a piteştenilor, în acest week-end. Spectacolele dar şi Istanbul Street Food Festival au strâns laolaltă mii de oameni. Vineri seara, melomanii s-au putut bucura de un spectacol de excepţie susţinut de Marcel Pavel , Vlad Miriţă şi Iordache Basalic, alături de orchestra Filarmonicii Piteşti. Sâmbătă, Adra şi Randi au urcat pe scenă în uralele spectatorilor.


Vineri s-au împlinit 634 de ani de la prima atestare documentară a Piteştiului. Cu acest prilej a fost organizată prima ediţie a festivalului „Piteşti Fest”. De asemenea, este pentru prima dată când o parte dintre manifestările organizate de Zilele Piteştiului au loc în mare parte în Parcul Lunca Argeşului. La Primăria Piteşti a avut loc o şedinţă festivă la care au participat şefi de instituţii şi consilieri locali. Tot atunci au fost premiaţi câștigătorii concursului ,, Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”, ediția a X-a! Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10 000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ,, J10 BC’’ – Războieni, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2000 de lei, au fost câștigate de următoarele 10 asociații: „Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei, „Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu, „Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu, ,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni, ,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu, „Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale, „Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana, „Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă, „Crinul” bloc 27 – Calea București, „Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă. De asemenea, a fost organizată Conferința națională de istorie, cultură și civilizație coordonată de profesor Mihai Toma

Marcel Pavel a venit cu cei doi fii

Tot vineri în parcul Lunca Argeşului Filarmonica Piteşti a susţinut un concert avându-i ca invitaţi pe Marcel Pavel, tenorul Vlad Miriţă și baritonul Iordache Basalic. În deschidere primarul Cristina Gentea a spus: „Am mai spus-o, o repet: constat cu multă satisfacție că Filarmonica Pitești devine pe zi ce trece unul dintre ambasadorii municipiului nostru! Este o plăcere pentru mine, l-am readus acasă pe Marcel Pavel. Vă promit că vom susține în continuare Filarmonica Pitești, în așa fel încât să vă bucurați de o muzică de calitate! Succes, Filarmonica Pitești, mulți ani alături de publicul minunat!”. Surpriza serii a fost oferită de Marcel Pavel care a venit însoţit de cei doi fii ai săi, Sasha Pavel și Richard Pavel care au cântat pe aceeași scenă alături de tatăl lor. Aceştia au interpretat la pian arii celebre. Timp de peste două ore, Marcel Pavel, Vlad Miriţă şi Iordache Basalic s-au întrecut în virtuozitate. Au interpretate o serie de melodii din care au făcut parte: „ O sole mio”, „Bărbierul din Sevilla”, dar şi melodii celebre din perioada anilor 90. Nu putea lipsi din repertoriu „Frumoasa mea”, moment primit cu urale de spectatori.

Andra şi Randi au încins atmosfera

Sâmbătă, în Parcul Lunca Argeşului a fost organizat recitalul ,,Good Vibes” în cadrul căruia au urcat pe scenă Adrian Enache, Mihai Pocorschi, Fabian Sancez. Prezentator a fost Iuliana Marciuc. În jurul orei 21.00 a început concertul mult aşteptat. Piteşteanul Randi şi Andra au dus distracţia la cote maxime. S-a cântat şi s-a dansat alături de publicul numeros. Întreg platoul de lângă scenă era plin, la fel şi aleile din apropiere. Atmosfera incendiară a durat circa două ore, iar artiştii s-au despărţit cu greu de piteşteni. „Sunt convins că ați avut o seară excepțională, „Pitești Fest”, prima ediție a unui festival pe care îl dorim de acum anual, cu prilejul Zilelor Municipiului nostru, este foarte reușit! Asta pentru că dumneavoastră meritați! Avem un scop comun, să facem din Pitești un oraș pentru tineri, în care seniorii să fie respectați! I-am avut la Pitești, pe Andra și Cătălin Măruță, l-am readus acasă pe Randi! Planurile sunt mari! Acest parc minunat care s-a schimbat total va continua cu altul, cu dimensiuni similare. Și eu spun că în doi ani de zile vom avea unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară. Încă o dată, La mulţi ani!” a spus primarul Cristian Gentea.

Produse turceşti scumpe, dar căutate de clienţi!

Tot ca noutate, în Parcul Lunca Argeşului a avut loc Istanbul Street Food Festival. De acolo piteştenii au putut cumpăra diverse sortimente de baclava, la preţuri între 7 lei şi 10 lei per 100 de grame, rahat turcesc, sau celebrele plăcinte turceşti. În plus gurmanzii s-au putut desfăta cu fructe de mare, creveţi, calamar, scoici, paella sau orez cu condimente. Preţurile au fost de la 25 la 45 lei pentru 100 de grame, în funcţie de produs. Nu putea fi festival, în aer liber, fără bere. Comercianţii au oferit şi kurtos, pizza, clătite, porumb fiert, etc. În ciuda preţurilor destul de „piperate” zona de picnic era plină de clienţi şi cu greu găseai un loc liber la masă. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.