Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 15 min • Timp de gătire: 20 min • Gata în: 35 min
Ingrediente:
• 2 bucăți piept de pui • 40 gr. făină • 1 ou • 2-3 linguri de lapte • 90 gr. pesmet • 50 gr. parmezan • 70 gr. mozzarella • 225 gr. sos de roșii • pudră de usturoi, sare, piper, busuioc și oregano după gust
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui ca pentru șnițele. Bate-l ușor, asezonează cu sare și piper. Combină pesmetul, parmezanul, praful de usturoi, oregano și busuioc praf într-un bol. Într-un alt vas pune făină, în altul oul bătut cu lapte. Trece fiecare bucată de pui , pe rând, prin făină, prin ou și, la final, prin amestecul de parmezan și pesmet. Pune-le la prăjit, întâi câte 2-3 minute pe fiecare parte ca să se rumenească și apoi până se pătrund aproape de tot. Pune jumătate din sosul de roșii pe fundul unei tăvi care nu lipește. Deasupra bucățile de pui, fără să le suprapui. Toarnă restul de sos deasupra și presară mozzarella. Dacă vrei, mai poți pune deasupra extra oregano/busuioc. Dă la cuptor până se pătrunde de tot puiul. Se servește imediat, de obicei cu spaghete.