Preot şi muncitor electrocutaţi la biserică!

1



Preotul bisericii din satul Borleşti şi un muncitor, în vârstă de 43 de ani, au fost electrocutaţi ieri, în timp ce efectuau lucrări la clopotniţa din curtea lăcaşului sfânt. Primul a scăpat doar cu arsuri provocate de curentul electric, dar cel de-al doilea a fost preluat în stare critică de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.


Accidentul a avut loc ieri după-amiază, în curtea bisericii din satul Borleşti, comuna Merişani. Alin M., de 43 de ani, din Piteşti, se oferise voluntar să facă lucrări la clopotniţă. Se pare că omul vopsea acoperişul folosind o scară metalică înaltă. Lucrarea era monitorizată de preot care îi dădea câte o mână de ajutor bărbatului. La un moment dat Alin M. a vrut să mute scara. Atunci s-a produs nenorocirea. Trupul său a fost străbătut de curent şi s-a prăbuşit, inert, la pământ. A fost electrocutat şi preotul, care se afla în apropiere, dar acesta nu şi-a pierdut cunoştinţa, a suferit doar arsuri, marca de intrare şi ieşire a energiei electrice. Imediat după nenorocire, preotul nu s-a pierdut cu firea. A sunat la 112 şi a chemat ajutor. Până la sosirea echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă, părintele i-a făcut manevre de resuscitare bărbatului inconştient.

A atins firele electrice cu scara metalică

Se pare că scara metalică ar fi atins firele electrice care treceau prin apropiere „Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 43 de ani, care a atins cu o scară linia de înaltă tensiune ce trecea prin curtea unei biserici aflată în satul Borlești.
Acesta s-a electrocutat, iar echipajul medical ajuns la fața locului a început de urgență manevrele de resuscitare. În urma eforturilor depuse de către echipajul medical, pacientul a răspuns manevrelor, iar acum este transportat la spital. Alături de acesta, este transportată la spital și o a doua persoană de sex masculin care s-a electrocutat în momentul în care a avut contact cu scara. Cea de a doua persoană a fost găsită conștientă.” a, declarat Ionuţ Tunaru, purtător de cuvânt al ISU Argeş despre intervenţia colegilor săi.  M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.