Jandarmii au prevenit elevii de traficul de persoane

0



Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Argeș împreună cu cei ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au continuat la Mioveni, seria activităților preventive în rândul adolescenților.  


Astfel, ai fost organizate mai multe întâlniri cu elevii școlilor „George Topârceanu”, „Liviu Rebreanu” și ai Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu”, din Mioveni. Campania de informare a vizat prevenirea traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare prin creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea nivelului de informare, abordând ambele dimensiuni ale traficului, respectiv oferta și cererea care facilitează exploatarea și traficul de persoane. Pe timpul activităților, participanților le-au fost prezentate principalele fapte antisociale ce sunt săvârșite de către tinei și consecințele legale, sociale și morale ale acestora.
De asemenea au fost abordate și teme precum prevenirea bullying-ului și a absenteismului școlar. Scopul acestor întâlniri îl reprezintă reducerea violenţei şcolare, dar şi încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.