Jocuri, desene, spectacole, pentru cei mici!

0

De Ziua Copilului

Ieri, întreg centrul Pieștului dar și a altor orașe din județ au răsunat de veselia copiilor prezenți, în număr mare, la activitățile organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Primăria Pitești, Consiliul Județean Argeș, Spitalul de Pediatrie Pitești și alte instituții s-au alăturat și au transformat 1 Iunie într-o zi neuitat pentru cei mici.

Gratis la Zoo şi în ştranduri

De 1 Iunie, Primăria Piteşti a oferit gratuitate atât la copii cât şi la părinţi sau bunici, pentru vizitarea Grădinii Zoologice din Pitești, plimbările cu trenulețul din Parcul Ștrand, plimbările cu barca în Parcul Ștrand. De asemenea, ieri, a fost acces liber la ştrandurile deschide de ieri. Au beneficiat de gratuitate toți cei care ieri au mers la bazinele de agrement din strada Costache Negri şi din Trivale.

Ateliere de creație

În paralel, au fost organizate alte activităţi în Parcul Lunca Argeşului acolo unde a avut loc un spectacol de muzică și dans al copiilor de la Centrul Cultural Pitești, un curs de educație rutieră ce a constat în mers pe bicicletă în siguranță organizat de Poliția Locală Pitești.
De asemenea au fost amenajate corturi de către reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Piteşti şi în Lunca Argeşului pentru ateliere de creaţie. Totodată, copiii au făcut desene pe asfalt şi au jucat tenis de masă.

Întâlnire cu personajele Disney

Încă de dimineață, în Piața Primăriei Pitești a fost montat un cort pentru atelierele de copii, oferit de Spitalul de Pediatrie, în parteneriat cu Primăria Pitești. Acolo, micuții au modelat cu plastilină, au colorat sau au făcut puzzle-uri și lego. Tot în Piața Primăriei, micii „meseriași” au putut să repare o maşină, având la dispoziție ciocane, şurubelnițe şi alte ustensile necesare. Maşina care urma să fie „reparată”, era pictată şi diferite culori şi îi atrăgea pe băieţei ca un magnet. Au fost împărţite sute de baloane minorilor prezenţi. În jurul orei 11,00, pe traseul dintre primărie şi Piaţa Vasile Milea, copiii au avut întâlnire cu personaje Disney. Au dat mâna cu îndrăgiţii lor eroi de desene animate: Donald Duck, Omul de tinichea, Bugs Bunny, Tweety, Schooby-doo, Mickey Mouse, Minions, Țestoasele ninja, în mărime naturală.
La rândul lor, cei care întruchipau personajele celebre au oferit baloane. La ora 13, Teatrul Alexandru Davila a organizat un spectacol pentru copii, pe esplanadă.

Minorii au obţinut paşaport

70 de minori şi-au făcut paşaport ieri, de Ziua Internaţională a Copilului. După cum anunţa Prefectura Argeş pe 1 iunie, cu toate că bugetarii au avut zi liberă, două ghișee ale Serviciului de Pașapoarte Argeș au fost deschise, fiind preluate cereri de pașapoarte exclusiv pentru minori. Cu toate că se știa că bonurile de ordine vor fi distribuite începând de la ora 9.30, încă de la ora 8.00 în faţa sediului din centrul Piteştiului s-au strâns zeci de oameni Astfel, la ora la care au început să fie date bonurile de ordine, la coadă erau peste 150 de persoane. Din păcate, nu au putut fi prelucrate decât 70 de cereri, de la ora 10 până la ora 14, cât a fost programul de lucru. Fiecare cerere a avut alocate 7 minute pentru a fi prelucrată.

Distracție în siguranță înainte de vacanță

Celor care au organizat activităţi destinate copiilor li s-au alăturat şi poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. Astfel, oamenii legii de la Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș au mers în centre comerciale, unde au transmis reguli de circulație, dar și sfaturi pentru prevenirea victimizării celor mici, sub sloganul ,,Distracție în siguranță înainte de vacanță”. Oamenii legii au împărţit pliante cu măsuri de prevenire, dar au fost desfășurate jocuri, concursuri și desene, iar cei mici au transmis drept răsplată zâmbetele lor.
Tot ieri, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au asigurat condițiile pentru o paradă a bicicliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.