Fost primar dat în judecată, să plătească paguba!

0

Fostul primar al comunei Lereşti, Ion Ghe. Năftănăilă va fi tras la răspundere de administraţia locală pe care a condus-o. A fost dat în judecată să înapoieze un prejudiciu, în valoare de de 50.422,50 lei. Alţi doi inculpaţi trebuie să plătească fiecare, aceeaşi sumă. Primăria Lereşti a deschis o acţiune în instanţă la Judecătoria Câmpulung, împotriva lor. Totul după ce au fost condamnaţi într-un dosar de corupţie şi cu toate că erau obligaţi să achite suma considerată prejudiciul adus Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură nu au plătit, banii fiind achitați de administrația locală, parte responsabilă civilmente în dosar.
În ianuarie 2015, Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus trimiterea în judecată a doi foşti primari ai comunei Lereşti. Ion Ghe. Năftănăilă şi Gheorghe Tonghioiu, foștii edili, Nicolae Fianu (fermier), Nicoleta Sarmiza Stoica (agent agricol la Primăria Lereşti), Ileana Soceanu (secretarul Primăriei) şi Neculae Poşchină (om de afaceri) au fost acuzaţi că prin depunerea de documente false au obţinut , ilegal, sprijin financiar de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
Prejudiciul a fost calculat de procurori la 137.000 lei, sumă pentru care Primăria Lereşti a fost responsabilă civilmente. În martie 2017, procesul a ajuns la final. Ion Ghe. Năftănăilă a fost condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare, Nicolae Fianu la un an, iar Nicoleta Sarmiza Stoicala 1 an şi 9 luni, toate pedepsele fiind cu suspendare. Împotriva lui Gheorghe Tonghioiu, Ileana Soceanu şi Neculae Poşchină s-a decis încetarea procesului. În plus, instanţa a dipus ca ca cei trei: Ion Năftănăilă, Nicoleta Sarmiza Stoica și Nicolae Fianu să achite prejudiciul, dobânzile şi penalităţile de întârziere.

Primăria vrea să recupereze suma achitată

Primăria Lereşti a plătit banii la APIA, dar cu toate că au trecut cinci ani, de când s-a terminat procesul, nu a primit banii înapoi de la cei trei inculpaţi. Tocmai de aceea s-a luat decizia ca suma să fie recuperată de la cei care au greșit. Prin urmare, administraţia locală a înaintat Judecătoriei Câmpulung trei cereri de chemare în judecată pe numele lor. Se cere ca aceştia să plătească suma de 50.422,50 lei fiecare. Niciunul dintre cele trei dosare nu a primit deocamdată, termen de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.