Condamnat deși a susţinut că este nevinovat!

0
0

Un piteştean, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat zilele trecute de Judecătoria Piteşti după ce a fost acuzat de şantaj. Bărbatul nu a vrut dă încheie un acord de recunoaştere şi a susţinut că este nevinovat. A fost cuvântul lui împotriva a trei persoane care s-au constituit parte vătămată în proces.  
În iulie 2021, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au reținut un bărbat de 45 de ani, din Pitești suspectat de săvârșirea infracțiunii de șantaj. Florin S. a ameninţat trei persoane, o tânără de 18 ani, un bărbat de 42 şi o femeie de 43 de ani cu publicarea în mediul online a unor filmări compromiţătoare în care femeia, de 43 de ani, apărea în ipostaze indecente. Le-a spus celor trei că va pune imaginile pe conturi de socializare dacă femeia, fosta lui concubină, nu se va împăca cu el. Bărbatul a stat o noapte în arest şi a fost eliberat a doua zi, fiind plasat sub control judiciar. A fost trimis în judecată o lună mai târziu, în august 2021. În timpul procesului, inculpatul a negat acuzaţiile. „Ia act de faptul că inculpatul nu recunoaşte faptele astfel cum au fost reţinute în rechizitoriu, nu doreşte să uzeze de procedura simplificată, înţelegând ca judecata să aibă loc pe dreptul comun şi că în situaţia în care va fi găsit vinovat, este de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii.” s-a consemnat la una dintre şedinţele de judecată. De asemenea, femeia s-a constituit parte civilă în proces şi a cerut daune morale în valoare de 25.000 lei, în timp ce bărbatul de 42 de ani a cerut daune morale de 5.000 de lei.

Are de plătit daune morale

În urmă cu câteva zile, s-a dat sentinţa. Instanţa a dispus ca Florin Ş. să primească o pedeapsă 1 an şi 8 luni închisoare, cu suspendare. Are o perioadă de supraveghere de 2 ani, timp în care este obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Piteşti, ori în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş. Inculpatul are interdicţia „de a se apropia de persoanele vătămate, B.A.S., I.N.şi I.N.I., la o distanţă mai mică de 100 de metri şi de a comunica cu acestea, direct sau indirect, pe nicio cale, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”. Judecătorii au admis parţial cererile privind acordarea de daune morale. Florin S. trebuie să-i plătească fostei concubine suma de 4.000 de lei daune morale şi bărbatului de 42 de ani, 2.000 de lei. Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.