5 destinații trecute cu vederea pe care merită să le vezi în 2022

0

Cele mai celebre locuri pentru vacanță sunt și cele mai aglomerate. De aceea, unele persoane preferă locuri ceva mai liniștite, pentru a se putea rupe complet de agitația cotidiană, dar fără să părăsească continentul. Mai jos am pregătit cinci destinații mai puțin cunoscute din Europa pe care merită să le iei în considerare pentru următoarea ta vacanță.

České Budějovice (Cehia)

Înainte de vizita Praga sau Viena, poți trece prin capitala „Boemiei de Sud” folosind sistemul european feroviar Interrail, pentru vedea una dintre cele mai mari piațete de pe bătrânul continent. Este super să-ți începi ziua cu o plimbare pe străzile orașului, explorând obiective vechi de secole, cum ar fi Fântâna Samson, Turnul Fecioarei de Fier sau Muzeul Boemiei de Sud.

Este o zonă turistică, dar nu foarte aglomerată. Începeți-vă ziua aici în piața orașului, care este de fapt una dintre cele mai mari piețe din toată Europa – plimbați-vă pe străzile istorice și cunoașteți istoria regiunii la Muzeul Boemiei de Sud. Pe seară, poți asista la un spectacol la Orchestra Filarmonică de Cameră sau la Teatrul Boemiei de Sud.

Ljubljana (Slovenia)

Acest oraș pitoresc din inima Sloveniei reprezintă o destinație ideală pentru iubitorii de plimbări. Pe lângă faptul că este un oraș extrem de ușor de parcurs pe jos, capitala este plină de cafenele care ofere priveliști spectaculoase spre râu, așa că vei putea face mici popasuri pentru a te conecta la atmosfera localnicilor și pentru a-ți reîncărca bateriile.

Lacul Bled (unde s-au desfășurat campionatele mondiale de canotaj din anii 1996, 1979, 1989 și 2011), Lacul Bohinj (cel mai mare lac permanent din Slovenia, fiind format în urma topirii unui ghețar) și Cheile Vintgar (un canion cu galerii superbe, întins pe 1,6 kilometri care poate fi parcurs la pas) se numără printre cele mai impresionante peisaje naturale ale țării.

Tallinn (Estonia)

Situat de-a lungul Mării Baltice, Tallinn este plin de atracții culturale, cu o frumoasă arhitectură istorică în orașul vechi, pitoresc și ușor de parcurs. Turiștii pot vedea toate obiectivele achiziționând un Tallinn Card, care le oferă utilizatorilor acces la peste 40 de atracții din acest oraș pentru 24, 48 sau 72 de ore. Divertismentul vine și în multe alte forme: poți încerca celebrul sport nordic numit Curling, îți poți testa abilitățile de inginer folosind noua tehnologie VR în fabrica de invenții PROTO, te poți distra jucând unele dintre numeroasele sloturi tematice disponibile online, sau poți chiar să te plimbi pe marginea Turnului TV din Tallin.

Vizitarea Estoniei în lunile de vară îți va permite, de asemenea, să experimentezi „Nopțile albe” de neuitat, care sunt cele mai lungi zile din anul calendaristic, în jurul solstițiului de vară. Soarele abia apune în aceste zile și există o mulțime de activități nocturne, de la drumeții la răsăritul soarelui până la brunch-uri matinale, pentru a profita la maximum de această perioadă spectaculoasă a anului în regiunea Baltică.

Gdansk (Polonia)

Gdansk este un oraș situat pe coasta Mării Baltice, la care se poate ajunge cu trenul, în 3 ore, de la Varșovia. Este un oraș cu o arhitectură superbă, care merită vizitat pe timpul verii, atunci când temperatura medie este de 21.5 grade Celsius. Poți vizita plaja (însă apa mării este călduță numai în luna August), celebra Piață Lungă, Biserica Sfânta Maria (una dintre cele mai mari biserici gotice de pe continent), pitorescul Drum Regal (care este vechi de peste 6 secole) sau poți opta pentru o croazieră pe râul Motlawa. Un week-end aici va fi suficient pentru a te putea bucura în liniște de un city-break bine-meritat.

Valea Dordogne (Franța)

Această regiune deosebită, parcă desprinsă din povești, este situată între Valea Loarei și Munții Pirinei, departe de agitația urbană a marilor orașe din Franța. Cel mai celebru obiectiv este Rocamadour, un oraș medieval construit pe fațada unei stânci. Foarte apreciate sunt și peșterile preistorice din Lascaux. Partea cea mai frumoasă este că, pe parcursul verii, în această zonă se organizează numeroase festivaluri și activități.