300 de poliţişti vor lucra în minivacanța de Rusalii!

1

Aproape 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție al Judeţului Arges, vor fi la datorie, în medie, în fiecare zi, în minivacanța de Rusalii, alături de ceilalți reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, dar și alți parteneri instituționali, pentru siguranța argeșenilor.

Astfel, în această perioadă, peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, vor acţiona, zilnic, pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, precum şi a celorlalte fapte de natură a aduce atingere normelor de convieţuire socială.

O atenție deosebită va fi acordată zonelor aglomerate, stațiunilor turistice, dar și traseelor care converg spre lăcașele de cult unde vor avea loc manifestări religioase ocazionate de sărbătoarea de Rusalii.
De asemenea, aproximativ 60 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier. În fiecare zi a perioadei, pe drumurile din judeţ vor fi organizate acțiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul de viteză sau care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să manifeste o conduită preventivă în trafic.

Mobilizați pentru misiunile din această perioadă vor fi polițiștii din structurile de investigații criminale, economic, arme, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care vor interveni, dacă situația o va impune.

Vă recomandăm să manifestați o atenţie deosebită în ceea ce privește protecția personală, în special la cumpărături și în locuri aglomerate.

Dacă planificați să părăsiți locuința, asigurați-vă că ați încuiat ușile și ferestrele.

Știm că majoritatea elevilor au intrat în vacanță, iar această perioadă mult așteptată de copii, dar și de părinți, care aduce relaxare, dar implică și petrecerea de către copii a unor perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice, poate aduce și situații neplăcute, în cazul în care nu se ține cont de câteva recomandări.

Pentru că mai toți copiii își petrec timpul liber pe Internet, le recomandăm următoarele:
• Nu intraţi pe site-uri nepotrivite pentru vârsta voastră;
• Nu daţi niciodată date personale (nume, adresa) sau fotografia celor cu care corespondaţi pe Internet. Nu stabiliţi întâlniri cu persoane pe care le cunoașteţi doar de pe Internet ;
• Niciodată nu achiziționați produse de pe internet, fără știrea sau încuviințarea părinților;

Atunci când mergeți la joacă:
• Înainte de a pleca undeva, cereţi voie părinţilor sau bunicilor, spunându-le unde mergeţi și cu cine;
• Nu afişaţi la vedere cheia de la intrare în locuinţă, bani, bijuterii sau telefonul mobil;
• Strada nu este loc de joacă! Respectați regulile de circulație!
• Nu intraţi în scara blocului sau în lift cu persoane pe care nu le cunoaşteţi;
• Nu discutaţi și nu plecați niciodată cu persoane străine.

Părinților le recomandăm:
• Nu lasaţi copilul nesupravegheat!
• Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.
• Atunci când este singur acasă să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute.
• Asiguraţi-vă că ştie numele, adresa, numărul de telefon.
• În caz de dispariţie alertaţi imediat poliţia.

În următoarea perioadă, polițiștii de prevenire vor continua și intensifica acțiunile, organizând activități informativ-educative, în zonele aglomerate, taberele, centrele de plasament și cele de tineret și sport de pe raza județului nostru.
O atenție deosebită se va acorda prevenirii și combaterii traficului și consumului de droguri.

1 COMENTARIU

  1. ” 300 de poliţişti vor lucra în minivacanța de Rusalii! ” . Cum pe vremuri … Leonida cu ai lui akadieni.
    Dara … in restu’ timpului, ci fac ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.