Primarul Călineştiului, în arest!

0

Ieri, primarul comunei Călineşti, Mihai Georgescu a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Edilul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual după ce i-ar fi propus unei tinere să o angajeze în cabinetul propriu în schimbul unor favoruri sexuale. Mihai Georgescu a negat acuzaţiile, dar anchetatorii au dispus ieri, reţinerea lui în baza probelor depuse la dosar de tânără.
Scandalul a început după ce o tânără, în vârstă de 21 de ani, din Călineşti, angajată o firmă de pază şi protecţie care asigură paza la Primăria Călineşti a făcut publice înregistrările audio. Ea susţine că primarul a început să-i facă avansuri în urmă cu câteva luni şi i-a propus să o angajeze la cabinetul său în schimbul unor favoruri sexuale. În înregistrarea făcută de tânără se aude: „Dacă vrei te pot angaja pe cabinetul meu, îți dau 35 milioane, mă duci, mă aduci, nu știu chestii d-astea, îți dau liber cât vrei tu, îți faci viața cum vrei , dacă am și eu nevoie de tine și vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziția mea….îți asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de muncă, un salariu bun, nu știu, prime, tot ce vrei tu, relații, te duc în lumea bună, n-ai vrut sa te iau și la festival, toată lumea bună a fost acolo, dacă te-a durut la păsărică și ai considerat că e mai bine să ieși cu nu știu care…” reiese din înregistrarea audio.

Nu a dat declaraţie

Imediat după ce înregistrarea ajuns în presă, Mihai Georgescu a transmis că este vorba de o calomnie, că acel pasaj a fost scos din context şi că făcea parte dintr-o discuţie cu mult mai lungă. Plângerea fetei a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni. Procurorul de caz a cerut ca ancheta să fie desfăşurată de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, pentru a nu lăsa loc la interpretări referitor la concluziile anchetei. „Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine. În ziua de 27 iunie 2022, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie dispuse măsuri preventive.” a anunţat IPJ Argeş ieri. Se spune că Mihai Georgescu nu a dat declaraţie în faţa anchetatorilor. Cel mai probabil, astăzi va fi eliberat din arest sub măsura controlului judiciar. Având în vedere că limita pedespei este mai mică de 5 ani nu va putea fi prezentat instanţei cu propunerea de arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat primarul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.