Cotlet de porc cu sos de coacaze roşii

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 20 min
• Timp de gatire: 45 min
• Gata în: 1 ore, 5 min
Ingrediente:
• 1 kg cotlet de porc fără os
• piper 5 arome
Pentru sos
• 300 gr. coacăze roşii
• 2 linguri zahăr brun
• 2 linguri oţet balsamic
• 2 linguri Worchester
• 50 ml coniac
Mod de preparare:
1. Se asezonează bucata de cotlet cu piper 5 arome din abundenţă. Se freca bine ca să pătrundă aromele în carne. Se îmbracă bucata de cotlet în folie de aluminiu şi se pune în tavă. Se completează cu apă cam până la jumătatea cotletului și se dă la cuptor aproximativ 45 minute.
2. Cât sta cotletul în cuptor, se pregătește sosul. Se pun coacăzele roşii şi zahărul brun într-un vas şi se dau în câteva clocote, până începe să se îngroaşe. Se trec într-o sită şi se strecoară bine, presând coacazele. Sosul obţinut se pune înapoi în vas, se adaugă oţetul balsamic, coniacul, sosul Worchester şi piper, după gust. Se lasă pe foc până capată consistenţa unui sos.
3. Se scoate carnea din folie şi se unge cu două linguri de sos pe toata suprafaţa.
Se dă din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, după care se scoate şi se acoperă cu folie de aluminiu câteva minute ca să se odihnească.
Se taie felii cu un cuţit bine ascuţit şi se serveşte cu sosul de coacăze roşii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.