Turiști slovaci blocaţi pe Transfăgărăşan

0
0

O cădere de pietre pe carosabil a blocat cinci turişti slovaci, pe Transfăgărăşan, miercuri seara. Aceştia nu şi-au putut continua drumul după ce două pneuri ale autovehiculului în care se aflau, au fost sparte de pietrele colţuroase de pe asfalt. O patrulă de jandarmi i-a dus pe turişti la o pensiune.  
În jurul orei 22.00, cineva a sunat la 112 şi a anunțat Jandarmeria Argeș că pe Transfăgărășan, în apropiere de Valea lui Stan se află o mașină oprită pe marginea carosabilului, cu defecțiuni la roți. Patrula de jandarmi aflată în serviciu s-a deplasat la locul indicat, unde a fost găsit autoturismul avariat la două pneuri din cauza pietrelor căzute pe carosabil. Având în vedere ora târzie, precum și starea vremii, persoanele aflate în mașină, patru adulți și un copil, toți de naționalitate slovacă au fost de acord să fie transportate de către jandarmi la o pensiune din zonă, unde au rămas peste noapte, a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş.
Cele cinci persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar autoturismul a rămas parcat în afara părții carosabile. Jandarmii argeşeni le recomandă celor care tranzitează zona de munte a județului nostru să se informeze în prealabil despre starea vremii și a traseului, iar în caz de nevoie să nu ezite să solicite sprijinul jandarmilor montani, sunând 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.