Acuzaţi că spălau banii de la droguri printr-o frizerie

0

Mai multe percheziţii şi un flagrant delict au avut loc miercuri, în Argeş, într-un dosar de trafic de droguri. Descinderile au fost organizate în Piteşti, Ştefăneşti şi Bălileşti. În cursul după-amiezii, în apropiere de Depoul Piteşti, a fost organizat flagrantul. Oamenii din zonă au văzut cum o maşină este blocată în trafic şi mai mulţi poliţişti au încătuşat doi bărbaţi şi o femeie. Ancheta a scos la iveală detalii incredibile. Oamenii legii spun că traficanţii au o afacere, folosită ca să spele banii proveniţi din traficul de droguri. Ieri, şase persoane au fost prezentate Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă.
„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, la locuințele a 6 persoane bănuite de trafic de droguri și spălare de bani și la sediul unei societăți comerciale, în vederea destructurării unei grupări infracționale, specializate în trafic de substanțe cu efect psihoactiv. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 25 de grame de substanță cristalină, susceptibilă a fi droguri, 1,5 litri de substanță lichidă, susceptibilă a fi droguri, o armă neletală tip pistol, supusă autorizării, trei cântare electronice de precizie, 3.050 de lei, 7.300 de euro, 6 telefoane mobile, precum și mai multe ustensile utilizate la porționarea și consumul drogurilor.” a transmis IPJ Argeş ieri.

7 inculpaţi au fost reţinuţi

Cinci dintre percheziţii au avut loc la Piteşti, una la Ştefăneşti şi alta la Bălileşti. Una dintre descinderile din Piteşti a fost la o frizerie situată în centrul Piteştiului care aparţine unuia dintre inculpaţi. Oamenii legii spun că frizeria era folosită de traficanţi pentru a spăla banii proveniţi din vânzarea de droguri. „Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2021, gruparea, alcătuită din 6 membri, ar fi comercializat, în municipiul Pitești, substanțe cu efect psihoactiv. Sumele obținute în urma acestor activități ar fi fost introduse în circuitul financiar reglementat, prin intermediul unei societăți comerciale și ar fi fost disimulate prin venituri cu caracter legal. Ulterior, membrii grupării ar fi folosit sumele pentru jocuri de noroc și pentru a-și achiziționa bunuri mobile și imobile. 17 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciului Teritorial Pitești, pentru audieri. După administrarea probatoriului, 7 bărbați au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 7 iulie, să fie dispuse măsuri preventive. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.La activități au participat polițiști și jandarmi argeșeni.” au mai transmis reprezentanţii IPJ Argeş.

Vindeau substanțe psihoactive noi

După percheziţiile din cursul dimineţii, oamenii legii au obţinut la audieri informaţii despre alţi doi traficanţi care operau în Piteşti şi au organizat un flagrant delict. Maşina celor doi suspecţi, condusă de o femeie, a fost blocată în trafic la Depou de oamenii legii, după ce aceştia au oferit spre vânzare unui poliţist sub acoperire 50 de grame de NPS. Bărbaţii şi femeia au fost încătuşaţi şi au fost duşi la audieri. Poliţiştii au făcut şi o nouă percheziţie la Poiana Lacului, acasă la unul dintre bărbaţi. Ulterior, femeia a fost eliberată constatând-se că nu avea legătură cu afacerile ilegale ale celor doi bărbaţi. Gruparea vindea substanţe psihoactive noi (NPS), între care şi metafedronă (3MMC). Au fost reţinuţi 7 suspecţi, între ei şi un tânăr de 18 ani. Ieri au fost prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă numai 6 inculpaţi. Aceştia sunt: Emil S. 36 ani, Adrian Anton S., 34 de ani, Ionuț Alin S. , 25 de ani, Narcis Constantin B., 37 de ani, Adrian Cornel A. şi Mihai Alexandru Ş. (n.r ultimii doi sunt cei pentru care a fost organizat flagrantul). Ieri după-amiază, Tribunalul Argeș a admis propunerea procurorilor DIICOT, de arestare preventivă a inculpaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.