FRF anunță că nu poate aplica ordinul cu 40% sportivi români!

0
  • După ce că suntem praf la nivelul echipei Naționale

Prima federație care încearcă să pună bețe în roate Ministerului Sportului în ceea ce privește ordinul ce se referă la folosirea a 40% sportive români pe durata unui meci, este chiar federația cea mai afectată din punct de vedere sportiv și anume FRF.
Astfel, Federaţia Română de Fotbal a anunţat, într-un comunicat că nu poate aplica ordinul ministrului Novak privind obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă şi a solicitat în acelaşi timp amânarea impunerii lui cu cel puţin un an. „Impunerea acestui ordin a fi aplicabil cu începere din sezonul 2022 – 2023 determină nu doar încălcarea principiului predictibilităţii, astfel încât cluburile participante în competiţiile fotbalistice să fie în imposibilitatea da a-şi adapta strategia transferurilor şi legitimărilor, în special, a formării lotului de jucători pentru noul sezon, în general, conform noilor norme despre care acestea nu au avut cunoştinţă până astăzi. De asemenea, un alt principiu afectat în situaţia aplicării Ordinului mai sus menţionat începând cu jocurile din sezonul 2022-2023 este cel al stabilităţii contractuale, cluburile având în desfăşurare contracte cu sportivi de naţionalităţi diferite, mulţi dintre aceşti jucători nefiind de naţionalitate română, dar având statut de comunitari şi, implicit aceşti sportivi nu pot avea un tratament diferit faţă de sportivii de naţionalitate română, iar încetarea intempestivă a unor astfel de contracte sau neutilizarea unor astfel de jucători exclusiv pentru motivul limitei menţionate în cuprinsul Ordinul pot genera litigii şi efecte patrimoniale importante în sarcina cluburilor şi, pe cale de consecinţă, în sarcina federaţiilor sportive naţionale şi chiar a Ministerului Sportului, în cazul unor soluţii defavorabile în instanţele de judecată. În concluzie, Federaţia Română de Fotbal solicită amânarea aplicării efectelor Ordinului în cauză pentru cel puţin un sezon competiţional”

”Sperăm să fie lăsat să o ducă la capăt!”

Altfel, după ce Ministrul Sportului a emis un ordin, prin care vrea să ajute echipele naționale, devenind obligatoriu ca echipele de club să folosească în competițiile interne minimum 40% sportivi români, directorul Sportiv al CS Dacia, Constantin Ciobanu a comentat această decizie. ”Referitor la ordinul de ministru privind folosirea sportivilor români, minim 40% în teren, la toate competițiile oficiale… Din punctul meu de vedere, este primul dintre miniștrii care s-au perindat pe la Ministerul Sportului, care se gândește la promovarea sportivilor români. Dacă decizia asta se lua acum câtiva ani, cu siguranță sportul românesc era la alt nivel. Nu putem la infinit să pregătim la echipele noastre de Club și din banii țării noastre sportivi pentru alte țări. Politica Daciei la handbal a fost de la început în favoarea sportivelor românce, ceea ce am și reușit! Și in acest an avem doar 3 jucatoare străine, din care una – Dora Krisnik este în criteriile de valoare ale FRH, fiind componentă a naționalei Croației, iar Judith Vizuete, deja e la noi pentru al doilea sezon, dacă e nevoie o facem și pe ea româncă, pentru că sigur va vrea. Vedeți voleiul unde a ajuns, este imposibil să aduci 4-5 jucătoare de valoare, românce, … Grosul lotului trebuie să fie de 8-9 străine, fără cine știe ce valoare, pentru că nu ai soluție, nu mai vorbim de costurile privind taxele și impresarii care sunt foarte mari. Avem experiența anului trecut și stim. Deci, decizia ministrului Novak de data asta este una bună. Sperăm să fie lăsat să o ducă la cap” a spus Constantin Ciobanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.