Zeci de cicliști au concurat la Câmpulung

0

Trofeul celor trei capitale, concursul de ciclism care a legat trei foste reşedinţe voievodale, a fost capul de afiș în urmă cu câteva zile în orașul muscelean. Traficul rutier timp de două zile, week-end-ul trecut, pe porţiuni de pe patru drumuri naţionale – DN 72A, DN 73, DN 73C, DN 7C, care fac legătura între localităţi din judeţele Dâmboviţa şi Argeş.
Concursul de ciclism ”Trofeul celor trei capitale” este o cursă de importanţă ridicată în Europa Centrală şi de Est. Startul primei etape a avut loc sâmbătă, 9 iulie, în Bucureşti. Au urmat Târgovişte, Mesteacăn, Cetăţeni, Stoeneşti şi Piatra (unde a avut loc finalul primei etape). Traseul primei etape Târgovişte – Câmpulung Muscel a avut aproximativ 83 km. Traseul celei de-a doua etape: Câmpulung Muscel – Curtea de Argeş a fost de aproximativ 60 km. Competiţia a fost organizată de Federaţia Română de Ciclism şi s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile regulamentului competiţiei, a Regulamentelor Federaţiei Române de Ciclism (FRC) şi al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI). La Câmpulung a avut loc premierea cicliștilor. Primarul Elena Lasconi le-a înmânat medalii și diplome, după care a dat startul pentru ultimul traseu spre Curtea de Argeș.
”În următorii ani vom face kilometri de piste de biciclete prin fonduri europene la noi în oraș. Bicicleta nu este doar o variantă nepoluantă și sănătoasă, este și un mod de socializare, de a fi mai aproape de oameni”, a declarat primărița Elena Lasconi. Câmpulungeanul Gabriel Moiceanu a fost campionul României în 1957, iar în 1973 a fost declarat Maestru Emerit al Sportului. Gabriel Moiceanu (n. 12 august 1934, Câmpulung, Argeș, România) este un fost ciclist român care a participat la cursele de la Jocurile Olimpice de vară din 1960 (nu a ajuns la finiș) și 1964 (locul 57). În 1964, a concurat la proba de time trial de 100 km, unde a ajuns al șaselea. A participat la Cursa Păcii în anii 1956, 1958, 1959, 1961, 1962 și 1964 și a câștigat o etapă în 1959 și 1964. În 1958, a cucerit Turul Ciclist al României, iar în 1968 a ieșit pe locul doi la Tour du Maroc. Un alt campion mondial din Câmpulung care a fost recunoscut și la nivel european este Dan Răcășan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.