Debut acasă, cu Farul lui Gică Hagi!

0
  • Superliga, etapa2: CS Mioveni – Farul, astăzi, ora 20:30, Stadion Orășenesc

Meciul din deschiderea etapi a doua a sezonului găsește pe echipa oaspete bine plasată, locul 3, grație victoriei cu FC U 1948 (2-1), în schimb argeșenii sunt pe ultimul loc, prin prisma neașteptat de durei înfrângeri (0-3) suferite pe terenul nou-promovatei Hermannstadt.
Mioveniul speră să adune primele puncte și să marcheze primele goluri, pe când vizitatorii, în cazul unui succes, pot trece, într-o anumită conjunctură, chiar și în fruntea clasamentului. Scăpată anul trecut de retrogradare fără baraj, echipa din Mioveni a reușit o premieră în istoria ei, aceea de a rămâne în prima ligă, la celelalte două participări în primul eșalon, galben-negrii retrogradând în anul imediat următor promovării. Acum va fi mai greu ca în ediția trecută, când Mioveniul s-a salvat și prin forțe proprii, dar și prin faptul că două dintre combatante, Clinceni și Gaz Metan, au fost foarte slabe. Principala noutate din lotul lui Alexandru Pelici o constituie Liviu Antal, în rest cam aceeași echipă serioasă, dar parcă având o defensivă ceva mai penetrabilă decât anul trecut.
A surprins diferența mare de scor a înfrângerii cu Hermannstadt (0-3), știut că în trecuta ediție principalul atu al Mioveniului era acela de a primi greu gol. Tocmai de aceea este de așteptat ca Pelici să facă câteva schimbări substanțiale față de garnitura folosită în runda inaugurală. Oaspeții de astăzi au jucat bine în runda de start, au avut repede 2-0 cu FC U 1948, prin splendidele goluri reușite de Grameni și Artean, apoi oltenii au redus din handicap, dar Farul a reușit să ia toate punctele. Același scop îl urmărește Hagi și în această deplasare, pe care probabil că atunci când și-a făcut calculele pentru noul sezon, a bifat-o la meciuri câștigate. În intenția declarată de a ajunge în playoff Farul și-a consolidat mai ales mijlocul terenului, unde tripleta Artean-Nedelcu-Grameni pare de neclintit. În atac nu mai e Jefte, plecat la CFR, dar a apărut Torje. Oricum, Hagi a spus clar că vor mai fi atât plecări, cât și veniri, așa că pentru fiecare meci e un examen susținut sub ochi cât se poate de exigenți. 8 partide directe în ultima vreme, inclusiv cele disputate în liga secundă (luându-ne după palmaresul Farului, nu al Viitorului lui Hagi). Un succes argeșean, 3 remize, 4 victorii dobrogene. Anul trecut, în sezonul regulat, la Mioveni, a fost 1-1, goluri Scarlatache, respectiv Ad. Petre. Cele două formații s-au întâlnit recent la Brașov (29 iunie), într-un amical încheiat fără gol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.