Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă, sancționați

1

Cadrele didactice care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi verificate de către Autoritate Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității (ANISAC).  
Verificările vor fi făcute numai când ”aceste situații vor fi semnalate” a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. „Ministerul Educației va avea o Autoritate Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității, în cadrul căreia va funcționa o Comisie Națională de Inspecție Școlară, care va avea ca obiectiv exact respectarea acestor reguli ce țin de deontologia profesională”, a precizat ministrul, citat de edupedu.ro. Cîmpeanu a mai spus că aceste verificări vor fi făcute „în măsura în care vor fi semnalate, nu va funcționa principiul autosesizării și al perchezițiilor domiciliare”. Potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar, activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă se regăsește pe lista abaterilor disciplinare și se sancționează.
În documentul citat se prevede că sancţiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic de predare, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt: „a) avertisment; b) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1 – 6 luni; c) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare şi control; d) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.”

1 COMENTARIU

  1. „Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă, sancționați” … Corect !
    Profesorii/profesori pot sa faca oricate meditatii cu elevi, dara nicicum cu cei de la clasa’n care-si iau banii … pe bune !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.